30-09-2016

PostgreSQL lanceert nieuwe community versie

Deel dit bericht

EnterpriseDB feliciteert de PostgreSQL Global Development Group met de release van PostgreSQL 9.6. De nieuwe 9.6 versie maakt parallelle processing mogelijk en vergroot de opschaal- en afschaalcapaciteit. EnterpriseDB is leverancier van enterprise Postgres producten en database-integratieoplossingen.

PostgreSQL 9.6 levert een betere performance met parallelle query’s en verticale en horizontale schaalbaarheid. De foreign data wrapper functionaliteit die de database linkt aan externe bronnen is verbeterd. Hierdoor is de query performance toegenomen bij het verbinden van meerdere Postgres databases. Door gebruik te maken van remote servers kunnen gebruikers workload verspreiden over meerdere servers en zo de capaciteit van de database vergroten.

Volgens senior vice president product development Marc Linster bij EDB hebben leden van de directie van EDB als deel van de PostgreSQL community gewerkt aan de verbeterde performance van PostgreSQL 9.6. “Dit leidt tot een betere efficiency van de bestaande hardware voor grotere en complexere workloads. Door de bijdrage van zowel EDB als de gehele community behalen klanten van EDB die parallelle processing nodig hebben grote voordelen met PostgreSQL 6.9.”

Beschikbaarheid
PostgreSQL 9.6 is per direct beschikbaar. De gratis versie van PostgreSQL is te downloaden via enterprisedb.com of
via de PostgreSQL community.

Meer informatie:
postgresql.org
pgAdmin 4
postgresvision.com

Partners