20-09-2016

Oracle introduceert breed Infrastructure-as-a-Service-aanbod

Deel dit bericht

Oracle introduceert een zeer breed Infrastructure-as-a-Service-aanbod (IaaS) in de markt. De toevoegingen aan het Oracle Cloud Platform moeten klanten in staat stellen het beste te halen uit zowel multi-tenant als single-tenant omgevingen. Deze nieuwe toevoegingen zijn Oracle Bare Metal Cloud Services, Oracle Ravello Cloud Service, Oracle Container Cloud Service en uitbreidingen van bestaande Oracle Cloud-diensten.

Hoewel de zakelijke voordelen van de public cloud steeds duidelijker worden, hebben organisaties volgens Oracle veel zorgen over performance, beveiliging en beheer. Daardoor kunnen ze niet simpelweg afscheid nemen van hun bestaande IT-middelen en alle workloads verplaatsen naar een multi-tenant-cloudomgeving. De nieuwste uitbreidingen van Oracle’s IaaS-portfolio moeten organisaties helpen deze uitdaging aan te gaan dankzij de mogelijkheid de voordelen van de cloud te benutten en tegelijkertijd de vele voordelen van een bedrijfsdatacenter te behouden.

Schaalbaar
Oracle Bare Metal Cloud Services vormen een zeer schaalbaar public-cloudaanbod dat bare metal-cloudservers in een volledig gevirtualiseerde netwerkomgeving omvat. De innovatieve, nieuwe diensten leveren een hoog presterend Database-as-a-Service, netwerk block storage, object storage en VPN-connectiviteit. Daarnaast bieden Oracle Bare Metal Cloud Services een veilig, private, hoog presterend, software-defined Virtual Cloud Network (VCN), waarmee klanten Oracle Bare Metal Cloud Services kunnen beschouwen als veilige en elastische uitbreiding van hun on-premise-netwerk. Bovendien maximaliseren Oracle Bare Metal Cloud Services netwerkdoorvoer dankzij een directie verbinding tussen compute en storage nodes.
De lokale implementatie van Oracle Bare Metal Cloud Services bestaat uit drie volledig foutonafhankelijke beschikbaarheidsdomeinen, wat klanten in staat stelt zeer duurzame cloudapplicaties met hoge prestaties te bouwen. Oracle Bare Metal Cloud Services werkt naadloos samen met bestaande Oracle Cloud Platform-oplossingen, die klanten helpen bedrijfskritische applicaties te bouwen die volledig profiteren van beschikbare diensten in de Oracle Cloud.

Andere aanpak
De Oracle Bare Metal Services zijn gebouwd op basis van de meest moderne datacenter-, netwerk- en serverinfrastructuur. Ze zijn ontworpen met een fundamenteel andere aanpak ten aanzien van cloudplatformontwikkeling die klanten keuzemogelijkheid en flexibiliteit geeft op hun route naar de cloud. Hieronder vallen ultra-dense compute-servers die de beste performance voor enterprise workloads in de sector bieden, evenals de hoogste IOPS en de storageservers met de grootste bandbreedte die beschikbaar zijn in het huidige public-cloudaanbod. Daardoor kunnen klanten van Oracle tien keer de doorvoer en IOPS halen van het beste aanbod in concurrerende clouds, tegen een lagere prijs. Naast hoge prestaties, door de software niet te laten draaien op compute-hosts, is Oracle in staat potentiële punten te verminderen en de best mogelijke beveiliging te leveren die beschikbaar is in de cloud.

Ravello Cloud Service
Oracle breidt het Oracle Cloud Platform verder uit met de aankondiging van Oracle Ravello Cloud Service, de algemene beschikbaarheid van Oracle Container Cloud Service en verschillende grote verbeteringen van bestaande Oracle IaaS-oplossingen. Oracle Ravello Cloud Service is de eerste clouddienst in de branche die organisaties in staat stelt om VMware- en Kernel-based Virtal Machine-workloads (KVM) te laten draaien in de public cloud zonder veranderingen. Met Oracle Ravello Cloud Service kunnen klanten VMware native laten draaien in een public cloud zonder dat VM-conversie, applicatiereconfiguratie of netwerkveranderingen nodig zijn. Het is ook de enige dienst in de branche die grote ondernemingen volledige L2- en L3-netwerkflexibiliteit in de public cloud biedt.

Docker-compatibel
Oracle Container Cloud Service biedt organisaties een Docker-compatibele manier om applicatiestacks met één klik te implementeren. Mogelijkheden voor registratie-integratie, bedrijfsbrede applicatie-orkestratie en mogelijkheden voor applicatieplanning en diensten schalen, maken de Oracle Container Cloud Service een unieke en aantrekkelijke optie voor cloudontwikkelaars.
 
FastConnect
Oracle introduceert verder Oracle FastConnect – Standard- en Partner-edities – dat klanten helpt hun datacenter betrouwbaar en veilig met de cloud te verbinden. Met de toevoeging van Oracle FastConnect biedt Oracle nu een aantal van de breedste connectiviteits- en peering-opties die beschikbaar zijn in de branche, waaronder IPsec VPN voor eenvoudige set-up, MPLS om bestaande bedrijfsnetwerken te verbinden en FastConnect voor snel peering.

Oracle Cloud Platform-oplossingen ondersteunen nu ook Oracle MySQL Cloud Service, Oracle Big Data Cloud Service en Oracle Event Hub Cloud Service, naast de unieke ondersteuning voor Oracle’s bestaande Platform-as-a-Service-aanbod.

Meer informatie: Oracle

Company:

Oracle

Partners