14-09-2016

QNH: financiële sector onvoldoende voorbereid op gevaren digitale identiteiten

Deel dit bericht

Financiële instellingen staan volgens QNH Consulting voor een uitdaging als het gaat om de gevaren van digitale identiteiten van stakeholders. Het gebruik van diverse persoonlijke devices binnen de financiële sector en de geringe beveiliging hiervan, maakt het voor buitenstaanders relatief eenvoudig om in te breken.

Organisaties zijn zich vaak niet volledig bewust van de risico’s rondom identity & access management. Om de veiligheid te kunnen borgen is een groeiende bewustwording noodzakelijk. Dat stelt IT-dienstverlener en -kennispartner QNH Consulting in haar nieuwe whitepaper ‘Digitale identiteiten manage je in de cloud’.

Identity theft
De financiële sector wordt vandaag de dag opgeschud met snelle ontwikkelingen, waarbij de grenzen vervagen. Klanten kunnen betalen via hun smartphone, transacties worden geaccepteerd via een selfie en met één druk op de knop kunnen mensen online investeren. Deze nieuwe technologieën worden blootgesteld aan potentiële gevaren van buitenaf, waaronder hackers en digitale aanvallen. Een van deze nieuwe dreigingen is identity theft of forging. Bij deze manier van hacken steelt de hacker de digitale identiteit van een gebruiker en gebruikt deze om gevoelige informatie in handen te krijgen. Een goede beveiliging van digitale identiteiten is dus cruciaal.

Stroomversnelling
Volgens cloud consultant Marc Maas bij QNH bevindt de wereld van banken en verzekeraars zich in een stroomversnelling. “Door de opkomst van Internet of Things en verschillende devices, groeit het aantal cyberaanvallen op de sector. De reden dat hacks zich vaker voordoen is dat verschillende devices en apps niet goed zijn geïntegreerd met de IT-systemen in organisaties. De gevolgen voor banken zijn desastreus. Niet alleen reputatieschade ligt op de loer, het verliezen van persoonsgegevens kost geld. Een goed identity & access management biedt uitkomst. Organisaties moeten zorgen voor een technisch sterke beveiliging en een gebruiksvriendelijke manier van inloggen voor alle identiteiten binnen het netwerk. Zo zijn financiële instellingen pas echt klaar voor de digitale toekomst.”

Whitepaper
QNH heeft de whitepaper: ‘Digitale identiteiten manage je in de cloud’ gepubliceerd. Deze is te downloaden op de cloud themapagina op de QNH website.

Company:

QNH

Partners