02-09-2016

Citrix stelt ontwikkelaarsversie van Netscaler Load Balancer gratis beschikbaar

Deel dit bericht

Steeds meer organisaties ontwikkelen eigen applicaties die de interne productiviteit moeten bevorderen en de band met de klant moeten verstevigen. Citrix speelt hierop in met Netscaler CPX Express, een gratis ontwikkelaarsversie van Netscaler CPX.

Netscaler CPX Express is in feite NetScaler in containervorm. Daarmee krijgen ontwikkelaars een zeer betrouwbare load balancer in handen om microservices applicaties te ontwikkelen. NetScaler CPX Express is een volledige ‘micrososervices-aware load balancer’, waarmee ontwikkelaars dezelfde veilige enterprise functionaliteit in handen krijgen, die het veelgebruikte NetScaler platform nu al biedt aan meer dan 20.000 grote ondernemingen en de grootste public clouds ter wereld.

Codebase
NetScaler CPX Express heeft dezelfde codebasis (REST API) en operations interface als de NetScaler ADC, waardoor in het application delivery traject een naadloze overgang mogelijk wordt van development naar deployment.

Mogelijkheden
NetScaler CPX Express biedt ontwikkelaars van microservices applicaties de volgende mogelijkheden:
- Applicatiebewuste load balancing mogelijkheden
- Eenvoudige in-service upgrades zonder onderbreking van microservices
- Geavanceerde beveiligingsmogelijkheden, zoals SSL offload en bescherming tegen netwerk, transport en applicatiegerichte DDoS-dreigingen en API rate limiting om DDoS-aanvallen op te vangen
- Service discovery en automatische herconfiguratie met Google Kubernetes, Docker Swarm en Apache Mesos containermanagementsystemen
- Real-time inzicht, management en analyse dankzij interactie met het NetScaler management- en analyticssysteem (MAS)
- De mogelijkheid om in minder dan vijf minuten aan de slag te gaan

Netscaler CPX Express is gratis te downloaden op microloadbalancer.com

Partners