23-08-2016

Info Support en Nestor verzorgen 175 opleidingstrajecten voor CA-ICT

Deel dit bericht

Info Support heeft samen met Nestor een aanbestedingstraject gewonnen van Stichting Centrum Arbeidsmarktvraagstukken ICT (CA-ICT) voor het verzorgen van diverse opleidingstrajecten. In totaal gaat het om 175 opleidingstrajecten die Info Support en Nestor zullen invullen.

De trajecten hebben als doel om 175 personen via re-integratie en omscholing klaar te stomen voor de IT-arbeidsmarkt. De personen zijn gecategoriseerd in vier groepen en bijvoorbeeld afkomstig uit andersoortige beroepen of ze krijgen momenteel een uitkering. Voor iedere categorie zijn er verschillende opleidingstrajecten opgesteld door Info Support, waar Nestor een loopbaantraject aan heeft gekoppeld.

Afstemming
CA-ICT is het aanspreekpunt van de Overheid voor de opleidings- en ontwikkelingssubsidies voor ICT-functies. Met de aanbesteding wil de stichting ervoor zorgen dat de grote hoeveelheid vacatures in de ICT-sector sneller worden ingevuld. Info Support en Nestor behoren tot de zes uitgekozen dienstverleners die de trajecten mogen verzorgen. Momenteel zijn Info Support en Nestor in gesprek met verschillende partijen om de trajecten daadwerkelijk op te zetten.

Veel ervaring
Info Support heeft naast het ontwikkelen van software veel ervaring met het (om)scholen van nieuwe en huidige medewerkers. Via het Kenniscentrum geven trainers meer dan 300 trainingen voor IT-professionals, onder meer op het gebied van systeemontwikkeling, infrastructuur en databases. Info Support is tijdens dit traject verantwoordelijk voor de (om)scholing en trainingen. Nestor, het Werk aan Leuk Werk bedrijf, helpt medewerkers om duurzaam inzetbaar te zijn en te blijven. Ze werken aan employability awareness en stimuleren werkend leren zodat medewerkers kunnen meebewegen met de wendbare organisaties van deze tijd. Tijdens de trajecten verzorgt Nestor de loopbaanbegeleiding en werving en selectie.

Tekort terugdringen
Directeur Evert Hatzmann bij Nestor is blij om samen met Info Support 175 personen te mogen omscholen tot adequaat gekwalificeerde IT-medewerkers. “We hebben beide al veel ervaring met dit soort trajecten en het is erg goed dat daarvoor nu subsidie beschikbaar is vanuit het sectorfonds. Het zal bijdragen aan het terugdringen van het grote tekort aan geschikte ICT-vakmensen. Met onze expertise en de uitgebreide IT-kennis van Info Support zijn we ervan overtuigd dat we alle deelnemers succesvol kunnen begeleiden.”

Meer informatie: Infosupport.com

Partners