17-08-2016

Tableau Public 10 beschikbaar gekomen

Deel dit bericht

Tableau kondigt aan dat Tableau Public 10 per direct beschikbaar is. Tableau Public 10 brengt een aantal nieuwe features en verbeteringen aan elementen van de vormgeving.

Een van de nieuwe mogelijkheden is Device Designer, waarmee datavisualisaties geoptimaliseerd kunnen worden voor gebruik op desktop, tablet en smartphone. Net zoals bij responsive design via een media query de schermweergave aan het apparaat wordt aangepast, kunnen visualisaties afhankelijk van de schermgrootte van het device verschillend worden weergegeven.  

Google Sheets
Een andere nieuwe mogelijkheid is om direct te verbinden met data uit Google Sheets, waarbij een dagelijkse automatische refresh ingesteld kan worden. Een verdere vernieuwing betreft de visuele vormgeving; Tableau 10 komt met verbeterde ikonen, andere kleuren en een helder design. Niet onvermeld mag worden dat ook de letterweergave/typografie is verbeterd. Tableau heeft er zelfs een eigen schreefloos lettertype voor laten ontwerpen: de Tableau Book. Letterontwerper Tobias Frere-Jones is door Tableau gevraagd om dit font te maken dat speciaal geschikt is voor een kleine corpsweergave naast visuele elementen.

Tableau Public 10 is gratis te downloaden voor zowel de Mac als Windows platformen. De komende tijd zal Tableau een aantal webinars verzorgen over gebruik van Tableau 10.

Meer informatie: Tableau

Partners