05-08-2016

IBM MobileFirst for iOS apps laat VUmc teams beter samenwerken

Deel dit bericht

VUmc kondigt aan met IBM te werken aan de implementatie van IBM MobileFirst for iOS apps. Deze zijn ontworpen om de coördinatie en communicatie tussen ziekenhuispersoneel te verbeteren. De Message for Healthcare app zal de eerste IBM MobileFirst for iOS app zijn die VUmc in gaat zetten om de samenwerking tussen de zorgteams te versterken.

Volgens voorzitter raad van bestuur Wouter Bos van VUmc heeft zijn academisch ziekenhuis met een sterk accent op onderzoek en onderwijs zich altijd al gefocust op het stimuleren van innovatie en het verspreiden van nieuwe technologieën en methoden. “Tijdens de afgelopen twee jaar hebben VUmc en de Vrije Universiteit de handen ineen geslagen met het succesvolle en internationaal erkende Mobile Learning Initiative, dat het voor medische studenten en specialisten mogelijk maakt lesstof via de smartphone en tablet tot zich te nemen. Onze volgende stap is om onze zorgprofessionals vertrouwder te maken met een werkomgeving waarbinnen mobile de standaard vormt.”

Veilige mobiele omgeving
IBM MobileFirst for iOS apps veranderen de manier waarop ziekenhuismedewerkers hun taken beheren. Bij de zorgverlening aan patiënten hebben medische professionals de belangrijkste informatie binnen handbereik in een veilige mobiele omgeving. Met een gestroomlijnde, makkelijk te gebruiken interface en analytics functies, is Message for Healthcare ontworpen om VUmc medewerkers met behulp van iPhones te helpen effectiever te communiceren, en de respons richting patiënten te verbeteren.

Value Based Healthcare
“Met het integreren van Apple en IBM oplossingen kunnen medische organisaties de mogelijkheden van mobiele technologie in de gezondheidszorg benutten. VUmc wil voorop lopen in de ontwikkeling van een mobiele strategie die de positie van medewerkers verstevigt en de zorg voor alle patiënten verbetert. Dit brengt “Value Based Healthcare” weer een stap dichterbij,” zegt directeur Strategie & Innovatie Marc Koster van VUmc .

Andere IBM MobileFirst for iOS apps die in de toekomst deze samenwerking kunnen versterken en het delen van patiëntinformatie kunnen versimpelen zijn:
- Hospital Lead: geeft verpleegkundigen en zorgmanagers toegang tot real-time informatie, om de individuele activiteiten van afdelingen snel te organiseren, prioriteren en monitoren.
- Hospital MD: geeft artsen toegang tot uitgebreide patiëntdata en doeltreffende taakbeheerinstrumenten voor een effectieve coördinatie van hun zorgteams.
- Hospital RN: houdt verpleegkundigen en zorgteams continu met elkaar in contact, terwijl verpleegkundigen de mogelijkheid hebben om uit geïntegreerde registratiesystemen de cruciale patiëntinformatie op te vragen op het moment dat dit nodig is voor een efficiëntere zorgverlening.

Digitale transformatie
IBM werkt nauw samen met organisaties in de ontwikkeling en uitrol van zakelijke apps om hun digitale transformatie te leiden,verklaart Mahmoud Naghshineh, general manager van de samenwerking met Apple bij IBM. “We bundelen de krachten met VUmc om het voor professionals in de zorg – met name artsen en verpleegkundigen – mogelijk te maken om hun werk anders in te vullen, door het gemakkelijker te maken om bij belangrijke patiëntinformatie te komen en deze te delen wanneer dit het meest nodig is en zo de beste zorg te leveren.”

Meer informatie over IBM MobileFirst for iOS apps: IBM en Apple

Partners