04-08-2016

Impact Big Data Analytics centraal op Teradata PARTNERS Conference 2016

Deel dit bericht

Teradata bereidt zich voor op de Teradata PARTNERS Conference 2016, die op 10 september van start gaat in het Georgia World Congress Center in Atlanta. Dit jaarlijkse evenement, dat voor de 31e keer wordt gehouden, is een data- en analytics-conferentie die door en voor klanten van Teradata wordt georganiseerd. De conferentie duurt van 10 tot en met 15 september.

Het programma bestaat dit jaar uit meer dan 200 zakelijke en technische sessies, met een algemeen programma en keynote presentaties op maandag en woensdag. Ook is er een exclusief C-suite Executive Forum, georganiseerd door Forbes, en een exposantenhal waar toonaangevende oplossingen en technologieën van Teradata en haar partners worden getoond. Verder zijn er recepties en talloze mogelijkheden om te netwerken.

Data Changes Everything
Het thema van de conferentie dit jaar is: ‘Data. Changes. Everything.’. Dit verwijst naar de transformerende kracht van data-analyse en is in het hele programma doorgevoerd. Thema's en trends die worden behandeld zijn:
• Internet of Things en sensordata
• Strategieën en frameworks om geld te verdienen met data
• Realtime, advanced en predictive analytics
• Cloud computing en cloud-based analytics
• Cybersecurity, privacy, en governance
• Teradata en Teradata Aster technologie en flexibele implementatie-opties

Het evenement trekt deelnemers uit bedrijven in elke branche. Teradata-partners die exposeren in de Expo Hall zijn onder andere evenementsponsors Alation, Cloudera, Fuzzy Logix, HPE Security-Data Security, MicroStrategy, NetApp, Protegrity, SAS, ThoughtSpot en WhereScape. Daarnaast wordt een aantal Teradata-partners en -klanten erkend voor hun prestaties tijdens de jaarlijkse EPIC Awards ceremonie op maandagavond.

Sprekers
Conferentiebezoekers kunnen inspirerende keynotes bijwonen van beroemde denkers en trendsetters tijdens de algemene sessies op maandag en woensdag. Emmy-winnaar en tech-expert Katie Linendoll zal de algemene sessies inleiden. Linendoll is verslaggever voor NBC's Today Show, CNN en Fox News. David Eagleman is keynote spreker tijdens de algemene sessie op maandag. Hij is New York Times bestsellerauteur en neurowetenschapper aan het Baylor College of Medicine, waar hij het Laboratorium for Perception and Action leidt evenals het Initiative on Neuroscience and Law. De keynote op woensdag wordt verzorgd door New York Times bestsellerauteur Jeremy Gutsche, innovatie-expert en CEO van innovatiewebsite Trend Hunter.

Data-innovators
Tijdens de algemene sessie zullen ook Teradata-executives presenteren, waaronder CEO Victor Lund en Oliver Ratzesberger, directeur van Teradata Labs. De breakout-sessies tijdens de conferentie worden geleid door data-innovators uit de hele wereld die werkzaam zijn bij diverse organisaties, waaronder Blizzard Entertainment, Blue Cross & Blue Shield of Tennessee, eBay, Enterprise Holdings, InterContinental Hotels, LinkedIn en Siemens.

Live-streams
Met een live-gestreamde virtuele conferentie wordt de Teradata PARTNERS-ervaring naar breed wereldwijd publiek verspreid met behulp van 3D-technologie voor sociale interactie. Geregistreerde deelnemers voor de onsite conferentie ontvangen ook twee virtuele conferentiepassen. Virtuele passen kunnen apart aangeschaft worden.

Brainstormsessies
DataKind en Teradata Cares leiden ‘Project Accelerator’ waarbij non-profitorganisaties geholpen worden bij het starten van datascience initiatieven. Deze brainstormsessies helpen organisaties om hun eerste stappen te zetten naar een succesvol data science project. Dit wordt gedaan door ze deel te laten nemen aan een rondetafelgesprek met data science-experts, die waardevolle adviezen kunnen geven. De organisatoren nodigen sociaal bewuste analisten, statistici, data scientists, programmeurs en ontwerpers uit om zaterdag 10 september deel te nemen aan dit project.

Aankondigingen
Op de conferentie zal Teradata ook een aantal belangrijke producten en diensten aankondigen. Teradata deed in 2016 al eerder interessante aankondigingen. Degenen die zich inschrijven voor PARTNERS zullen als eerste te weten komen welke innovaties komen.

Meer informatie over Teradata PARTNERS

Partners