29-07-2016

BI-leveranciers gecertificeerd voor Teradata’s SQL-on-Hadoop-oplossing Presto

Deel dit bericht

Teradata kondigt aan dat meerdere Business Intelligence- en visualisatie-oplossingen zijn gecertificeerd voor de Teradata-distributie van Presto. Het gaat om Information Builders, het Looker Data Platform, het Qlik visual analytics platform, de Tableau Business Intelligence tool-suite en ZoomData. Daarnaast heeft MicroStrategy een certificering toegezegd, en de testfase van Microsoft Power BI is afgerond.

Al deze certificeringen bieden klanten meer keuze, en zorgen volgens Teradata ervoor dat ze efficiënter en effectiever (her)gebruik kunnen maken van hun bestaande BI-investeringen en vaardigheden voor data-analyse op Hadoop. In de opinie van Claudia Imhoff, adviseur in Business Intelligence en Data Warehousing en oprichter van de Boulder BI Brain Trust, is de certificering van de BI- en analytische tools met de Teradata-distributie van Presto een belangrijke primeur. “Het is actueel, gezien de vele uitdagingen die bedrijven momenteel hebben bij de implementatie en het gebruik van Hadoop. In een tijd waarin Presto, dankzij Teradata, een enterprise-ready SQL-on-Hadoop-oplossing is geworden, brengt BI-tool integratie precies de juiste hoeveelheid functionaliteit waarmee Presto gemakkelijk binnen organisatie gebruikt kan worden. Ongeacht de voorkeursleverancier van een bedrijf voor BI en analytics, is het positieve resultaat hiervan een waarde creërende insight-engine, die een nieuw tijdperk inluidt van visual-intelligentie voor alle Hadoop-gebruikers.”

Open source
Presto is een open source SQL query-engine die wordt gebruikt voor het uitvoeren van interactieve analytische queries op Hadoop en andere databronnen. Presto werd eerst ontwikkeld door Facebook, en is een waardevolle benadering van SQL op Hadoop. In het bijzonder wordt Presto gebruikt om cross-platform queries uit te voeren, onder andere op HDFS, Amazon S3, Cassandra, relationele databases en zelfs proprietary data stores - en is ideaal voor data-analisten die responstijden van onder een seconde of minuut nodig hebben.

Strakke integraties
Het samenvoegen van meerdere BI-tools met de Teradata-distributie van Presto betekent dat bedrijven nu gemakkelijk BI-applicaties en rapporten op verschillende platformen kunnen ontwikkelen. Men maakt dan gebruik van de Teradata-distributie van Presto en de Teradata ODBC en JDBC-drivers voor Presto. Deze strakke integraties garanderen snelle applicatieontwikkeling en actiegerichte inzichten uit klant-sentiment-analyse, churn-analyse, sensor data-analyse voor het Internet of Things en meer. Als resultaat daarvan kunnen bedrijven sneller kansen creëren, (her)gebruikmakend van bestaande investeringen in SQL BI-tools en Hadoop.

Groeiende interesse
Vice-president Product Management Dan Jewett van Tableau heeft groeiende interesse gezien van klanten die Tableau op een eenvoudige en betrouwbare manier willen verbinden met Presto. “We zijn verheugd om deze connectiviteit samen met Teradata te leveren aan de Presto- en Hadoop-gemeenschappen.”

De gecertificeerde Teradata-distributie van Presto, en de Presto-drivers van Teradata voor Open Database Connectivity (ODBC) en Java Database Connectivity (JDBC), zijn per direct beschikbaar en gratis te downloaden.

Partners