20-07-2016

Talend stelt Patrick Booth aan als VP Sales UK & Ireland

Deel dit bericht

Patrick Booth is door Talend benoemd tot VP Sales VK & Ierland. Booth wordt verantwoordelijk voor het klanten- en partnerecosysteem in de twee regio's en gaat rapporteren aan François Mero, Senior Vice President of Sales EMEA.

Het besluit van Talend om Booth aan te stellen op deze sleutelpositie komt kort nadat het bedrijf de Kamal Brar had benoemd tot Senior Vice President en General Manager voor Asia Pacific. Beide benoemingen geven weer dat Talend veel belang hecht aan een regionaal verkoopteam voor de verscheidene verticale markten, zoals financiële dienstverlening, gezondheidszorg en telecommunicatie.

Verkoopleiderschap
François Mero denkt dat het uitgebreide verkoopleiderschap van Booth en zijn ervaring met algemeen management in een breed spectrum van marktsegmenten waardevol is voor de verkoop van Talend’s oplossingen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. “Booth heeft laten zien dat hij goed presterende verkoopgroepen kan opzetten, aansturen en inspireren. Die vaardigheden zijn nuttig om ons te helpen onze positie in deze landen te verstevigen.”

Hoge druk
Booth heeft meer dan twintig jaar ervaring met verkoop en verkoopleiderschap. In die tijd heeft hij kennis opgebouwd over de verkoop van producten en diensten in gevarieerde omgevingen die complex zijn en onder hoge druk staan. Tot voor kort was hij Director of Technology Software Sales bij Oracle VK & Ierland. Hij had daar de verantwoordelijkheid voor verkoopteams van software in een breed spectrum van technologiegebieden. Voorafgaand aan zijn rol bij Oracle was Booth Director/VP for Large Enterprise Sales bij SAP VK & Ierland. Nog eerder bekleedde hij posities als senior verkoopleider bij Business Objects en IBM.

Cruciaal moment
De aanstelling van Booth gebeurt op het moment dat organisaties steeds meer afhankelijk zijn van digitale gegevens en veel geld besteden aan oplossingen die verband houden met het snel kunnen analyseren van grote hoeveelheden data. Volgens Patrick Booth verandert de markt ingrijpend. “Ik ervaar dat een groeiende groep organisaties aanhaakt op het gebruik van soepele en innovatieve oplossingen die gebaseerd zijn op open source. Precies het soort oplossingen dat Talend biedt op het vlak van big data. Het is een mooie kans om op zo’n cruciaal moment deel uit te maken van Talend. E nom mee te helpen Talend’s expertise van en het begrip voor de 'data-reis' van klanten in te zetten om die organisaties beter te laten presteren.”

Meer informatie: www.talend.com

Company:

Talend

Partners