12-07-2016

Unit4 neemt Duitse BI-leverancier prevero over

Deel dit bericht

Softwareleverancier Unit4 neemt prevero over dat meer dan 4.000 klanten wereldwijd helpt met het optimaliseren van hun financiële en operationele functies op basis van data-analyses. Het Duitse prevero is aanbieder van oplossingen op het gebied van Corporate Performance Management en Business Intelligence.

De CPM- en Business Intelligence-oplossingen van prevero zijn een aanvulling op Unit4’s self-driving business-oplossingen voor dienstverlenende organisaties. Klanten kunnen hierdoor hun bedrijfsvoering optimaliseren op basis van strategische, financiële en operationele data. Het software-aanbod van prevero levert ondermeer oplossingen voor predictive analytics, modelling en simulaties, informatie via in-memory technologie, collaboration, planning, en content voor specifieke managementfuncties en sectoren.

Visionair
Het hoofdkantoor van prevero is gevestigd in München. Het bedrijf heeft in dertig landen klanten, waaronder ABB, Audi, BMW, Endemol, Heidelberg, Konika-Minolta, Mercedes, SwissLife en Swisscom. Het Duitse bedrijf is door Gartner al drie jaar op rij erkend als visionair in de Magic Quadrant voor strategische CPM suites. Unit4 en prevero delen een focus op het leveren van krachtige sectorspecifieke oplossingen. Gezamenlijk zullen ze zich richten op het uitbreiden van de functionaliteiten en voorgedefinieerde content voor sectoren die belangrijk zijn voor Unit4, waaronder professionele dienstverlening en onderwijs. De oplossingen van prevero blijven los verkrijgbaar, maar worden ook onderdeel van Unit4’s People Platform.

Operational excellence
Volgens Managing Director Martien Merks bij Unit4 Benelux zijn CPM en BI van cruciaal belang voor de dienstverlenende sector. “Veel bedrijven zijn op zoek naar nieuwe omzetstromen en servicemodellen. Ze hebben behoefte aan een efficiëntere manier van werken en het bereiken van operational excellence.” Medeoprichter en CEO Alexander Springer van prevero vult aan: “De combinatie van Unit4 en prevero zorgt voor een infrastructuur en schaal die nodig is voor internationale expansie. Dienstverlenende organisaties zijn meer dan ooit op zoek naar manieren om hun prestaties te optimaliseren en de financiële planning, budgettering en forecasting te vereenvoudigen. Ook is er behoefte om deze inzichten te delen in alle onderdelen van de organisatie. Onder de vlag van Unit4 hebben we de mogelijkheid om dit aan te bieden aan organisaties wereldwijd.”

Meer informatie: Unit4

Company:

UNIT4

Partners