11-07-2016

Startupbootcamp kondigt Amsterdams FinTech & CyberSecurity programma aan

Deel dit bericht

Startupbootcamp lanceert een nieuw FinTech & CyberSecurity programma in Amsterdam. Na het succes van de FinTech programma’s in Londen, Singapore en New York, kunnen start-ups zich nu aanmelden voor een van de tien plaatsen in dit nieuwe programma in Amsterdam. Startupbootcamp is het wereldwijde netwerk van industrie-gefocuste startup accelerators.

Het programma richt zich zowel op startups in FinTech segmenten zoals blockchain, P2P-betalingen en compliance/KYC, als in CyberSecurity-domeinen zoals fraudedetectie, cloud-beveiliging en encryptie. Het programma wordt ondersteund door toonaangevende namen in de wereldwijde FinTech en CyberSecurity gemeenschap, zoals Rabobank, ING, ABN Amro, SNS Bank, PwC, NN Group, Delta Lloyd en Athlon.

Transformatie
FinTech speelt een hoofdrol in de transformatie van de financiële industrie en verandert de manier waarop waarde en eigendom worden uitgewisseld, risico wordt gemanaged en transacties worden uitgevoerd. Terwijl deze transformatie alle segmenten in de industrie raakt, wordt veiligheid en het beschermen van bezit en data steeds belangrijker. De stroom van nieuwsberichten over omvangrijke datalekken en de toenemende eis van consumenten om zich 100 procent veilig te voelen in hun (online) financiën, was voor Startupbootcamp de aanleiding om CyberSecurity als een speciaal component aan het FinTech-programma toe te voegen.

Mentoren
Het FinTech & CyberSecurity programma wordt geleid door Michael Dooijes, die per 15 augustus 2016 aan de slag gaat als Managing Director. Michael heeft een omvangrijke achtergrond in de FinTech-industrie en was hiervoor lid van de Innovation Board van Rabobank en CEO van MyOrder, het eigen mobile commerce-bedrijf van de bank. In de laatste 3,5 jaar was Michael als mentor betrokken bij Startupbootcamp en als partner in de FinTech programma’s in Londen en New York, en het E-commerce programma in Amsterdam.
Startupbootcamp brengt in dit nieuwe, unieke programma de wereldwijde top FinTech & CyberSecurity startups, een mentornetwerk van bekende industrie-experts en ondernemers, en grote spelers als banken, verzekeraars, consultancy bedrijven, leasemaatschappijen en technologiebedrijven bijeen. Startupbootcamp FinTech & CyberSecurity Amsterdam biedt de tien geselecteerde startups tevens 15.000 euro per team, meer dan 100 zeer betrokken mentoren uit de industrie, gratis kantoorruimte, een converteerbare lening, toegang tot financiering en een netwerk van industriepartners, investeerders en venture capital fondsen.

FastTracks
Als start van het programma worden startups uit de hele wereld uitgenodigd om hun ideeën te presenteren voor het Startupbootcamp FinTech & CyberSecurity team tijdens een serie ‘FastTrack’ dagen die plaatsvinden van augustus tot en met november. Deze FastTracks worden wereldwijd georganiseerd in steden als Amsterdam, Londen, Berlijn, Parijs, Tel Aviv, Moskou en Madrid. De deelnemende startups dingen mee naar een toegangsbewijs voor de laatste selectieronde. Het programma zoekt specifiek naar startups die zich bezig houden met blockchain, betalingsoplossingen, kapitaalmarkten en vermogensbeheer, alternatieve financiering, identiteitsmanagement, data- en gedragsanalyse en enabling technologies. De tien geselecteerde startups zullen vervolgens op 9 januari 2017 van start gaan met het drie maanden durende acceleratorprogramma.

Aanmelden
Geïnteresseerde startups kunnen zich aanmelden voor het Startupbootcamp FinTech & CyberSecurity Amsterdam programma. Het programma is open voor aanmeldingen tot 21 oktober 2016. Blijf op de hoogte van Startupbootcamp FinTech & CyberSecurity op Twitter.

Meer informatie: www.startupbootcamp.org

Partners