06-07-2016

Infor neemt Predictix over

Deel dit bericht

Infor heeft de overname van Predictix aangekondigd. Predictix is een aanbieder van cloud-native, machine learning en voorspellende oplossingen voor retailers. De applicaties van Predictix gebruiken next-gen datawetenschappen en big data-analyses om de meest complexe en uitdagende problemen van retailers op te lossen.

Predictix zal onderdeel worden van Infor CloudSuite Retail, een suite van bedrijfsapplicaties die vanuit de cloud worden toegepast en speciaal voor het hedendaagse retaillandschap zijn ontworpen. De overname komt zes maanden nadat Infor voor het eerst in Predictix investeerde. Infor kan dankzij Predictix de oplossing CloudSuite Retail uitbreiden met modules die ondersteuning bieden op de volgende gebieden: voorspellen van vraag; Financial Merchandise Planning; assortimentsplanning/categoriemanagement; optimalisatie van verkeersstromen; allocatie en optimalisatie van kortingen.

Revolutie
Het Amerikaanse Predictix zag in 2015 het aantal SaaS-abonnementen met meer dan 40 procent stijgen. Dankzij de investeringen van Infor lijkt de groei over 2016 zelfs op meer dan 60 procent af te stevenen. Predictix doet wekelijks voorspellingen voor bedragen die gezamenlijk oplopen tot 60 miljard dollar. Het bedrijf werkt met grote Amerikaanse klanten als Home Depot en Whole Foods Market, evenals 5 van de top 15 wereldwijde retailers. LogicBlox is het technische platform van Predictix en ligt aan de basis van al hun applicaties. Het platform heeft voor een revolutie gezorgd in de ontwikkeling van next-gen voorspellende en sturende applicaties, en trok eerder al investeringen aan van DARPA. Dit is een instituut van het Amerikaanse ministerie van defensie dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van militaire technologie.
 
Retailspectrum
De software van Predictix is op basis van de cloud gebouwd, zodat de flexibele mogelijkheden van een supercomputer kunnen worden ingezet om op grote schaal complexe problemen op te lossen. Daarnaast worden zo zakelijke voordelen verschaft die veel verder reiken dan wat haalbaar is vanuit de cloud als implementatiemodel. De applicaties van Predictix passen machine learning toe en bevatten voorspellende en sturende analyses. Waar oudere applicaties vaak alleen toegankelijk zijn voor een select groepje ‘super users’ is Predictix specifiek ontworpen voor mensen van het hele retailspectrum. Zo kan volgens het bedrijf iedereen eenvoudig modellen opzetten en bouwen, stijgt het aantal gebruikers en wordt de flexibiliteit bevorderd. Applicaties van Predictix worden in de Infor-cloud beheerd. Deze cloud omvat inmiddels meer dan 58 miljoen gebruikers.
 
Meer informatie: Infor

Partners