27-06-2016

Talend komt met nieuw Data Fabric platform voor grootschalige self-service BI

Deel dit bericht

Talend, leverancier van oplossingen voor Big Data en cloudintegratie, komt met een nieuwe versie van Talend Data Fabric. Talends platform biedt nu ondersteuning voor datavoorbereiding op enterpriseniveau en bespaart veel tijd bij verzamelen en analyseren van data waardoor sneller inzicht ontstaat in de bedrijfsvoering.

Talend Data Fabric is een krachtig data-integratieplatform voor ontwikkelaars én zakelijke gebruikers, of het nu gaat om applicaties in de cloud of op locatie. De jongste versie van Talend Data Fabric levert eveneens nieuwe mogelijkheden voor Talend Big Data en Talend Integration Cloud om meer  uit data lakes en cloudbronnen te halen, met inachtneming van beveiliging, compliance en zorgeloze bedrijfsvoering.

Datagedreven
Volgens Sales Manager Auke Jilderda bij Talend Nederland staat het buiten kijf dat ondernemingen datagedreven moeten zijn om te concurreren. “Er zijn nog veel hindernissen die organisaties moeten overwinnen om data tot de kern van hun bedrijfsvoering te maken. Talend Data Fabric biedt een beheerst, volledig geïntegreerd dataplatform dat IT de mogelijkheid geeft om self service oplossingen aan business medewerkers te bieden, om toegang te krijgen tot juist die data die ze nodig hebben, zonder dat informatiestromen wet- en regelgeving geweld aan doen.”

Governance
Research Director Stewart Bond bij IDC Data Integration Software Practice meent dat governance de grootste uitdaging is voor elke vorm van self-service. “Self-service datavoorbereiding gebeurde al jaren via een variatie aan spreadsheet software. Maar governance leidde tot de noodzaak van betere oplossingen. Desktop self-service datavoorbereidingsoftware is een beter alternatief voor spreadsheets, maar er is zelfs nog meer waarde als centrale governance en beheersing worden gekoppeld aan self service.”

Talend Data Preparation
De commerciële versie van Talend Data Preparation gaat volgens het bedrijf verder dan de hedendaagse, beperkte mogelijkheden van de puntoplossingen door echte samenwerking te scheppen tussen IT en de bedrijfsmedewerkers. Personeel ontwikkelt zich tot 'informatiemakelaar' en heeft de vrijheid om zelf data voor te bereiden en te analyseren. Daarmee komen ze sneller tot inzichten, terwijl de IT-afdeling zorg draagt voor databeveiliging en governance. De meeste oplossingen voor datavoorbereiding zijn alleen maar geschikt voor een beperkte groep medewerkers die met data weet om te gaan. Talend Data Preperation geeft nu de mogelijkheid voor self-service datatoegang en -samenwerking voor de hele onderneming. Door intuïtieve mogelijkheden voor datavoorbereiding te combineren met geëigend overzicht van de IT-afdeling baant Talend een weg voor organisaties die snel en bedrijfsbreed informatie willen benutten om weloverwogen beslissingen te nemen.

De commerciële versie van Talend Data Preparation helpt organisaties ook om:
- Informatiegebruik te beheersen via rolgebaseerde toegang tot databronnen;
- Gereedschap voor datavoorbereiding ter beschikking te stellen in de gehele onderneming met ondersteuning voor honderden informatiebronnen;
- Slim om te gaan met steekproeven en zich herhalende upgrades voor de beheersing van master datasets;
- Samenwerking aan te moedigen tussen medewerkers onderling, en daarmee elke individuele medewerker te laten groeien van dataconsument naar dataproducent door datasets met elkaar te delen;
- Nog sneller tot inzichten te komen met één klik door master data te integreren in elke mogelijke integratiewerkstroom, inclusief batch, bulk en masterdata management.

Talend Big Data
De nieuwe versie van Talend Data Fabric voegt ook vernieuwingen toe aan Talend Big Data om organisaties te helpen hun data lakes te vormen en er meer waarde uit te halen. Met Talend Data Mapper, gereedschap dat complexe dataformaten een plek geeft, en machine learning, kan een organisatie heel snel enorm grote datasets analyseren om patronen te ontdekken en de informatie om te vormen tot nieuwe bedrijfskansen. Een zuiver gebruik van data lakes helpt ondernemingen een 360-graden inzicht te krijgen in elke klant, hetgeen resulteert in gerichtere marketing, verbeterde klantrelaties, optimale prijsvorming, beter vraagvoorspelling, en identificatie en het voorkomen van fraude.

Talend Integration Cloud
Voor een verdere uitbreiding van Talends 'all-in' ondersteuning van Amazon Web Services (AWS) bezit de nieuwe versie van Talend Data Fabric Secure Socket Layer (SSL) communicatie tussen data-integratie jobs in Talend Integration Cloud en Amazon Redshift. Dit geeft meer beveiliging bij de toegang tot bedrijfskritische gegevens. Daar komt bij dat klanten nu Amazon S3-date kunnen versleutelen aan de clientkant én aan de serverkant om beveiliging te garanderen van 'bewegende' data en data 'in ruste'.

Spark jobs
Door Talend Integration Cloud te gebruiken, kan de IT-afdeling kerngegevens uit identiteits- en toegangsbeheertools overerven om er zeker van te zijn dat alleen gerechtigde gebruikers kunnen werken met Amazon S3-clusters. Dit vermindert de kosten. Organisaties kunnen de kosten ook naar beneden brengen door het aantal clusterknooppunten dynamisch te veranderen dat nodig is voor de verschillende Amazon EMR of Amazon Redshift workloads. Tot slot zorgt Talends nieuwe Amazon DynamoDB connector ervoor dat klanten rechtstreeks data kunnen lezen uit Spark jobs, waardoor de verwerking van workloads versnelt en een hogere throughput ontstaat.

Beschikbaarheid
Klanten die een licentie nemen op de nieuwste versie van Talend Data Fabric krijgen twee gratis Talend Data Preparation seats, evenals toegang tot de Talend Integration Cloud sandbox en Talend Data Quality. Wie meer wil weten over de volledige mogelijkheden en voordelen van de nieuwste versie van Talend Data Fabric kan zich opgeven voor het 'What's New In Talend Data Fabric' webinar van donderdag 30 juni van 10.00 – 11.00 uur.

Meer informatie op www.talend.com

Partners