06-06-2016

HPE introduceert ‘Single Source of Truth’ voor informatiemanagement

Deel dit bericht

Hewlett Packard Enterprise kondigt de lancering aan van de HPE Verity suite. Dit is een modulaire, geïntegreerde set applicaties en services waarmee bedrijfsinformatie beter beheerd kan worden en waarmee maximale waarde wordt onttrokken uit data. HPE Verity Information Archiving is de eerste module van de suite om organisaties te helpen bij het beheren en controleren van data in overeenstemming met regelgeving, juridische en operationele behoeften.

Bedrijven generen tegenwoordig enorme hoeveelheden data en de pogingen van organisaties om de diverse datatypes – zoals social media, chatberichten, video, voice, etcetera – te managen schieten vaak tekort. Integratie is belangrijk, bedrijven ontwikkelen op zichzelf staande oplossingen die veel verschillende dagelijkse taken uitvoeren. Denk hierbij aan informatiearchivering, back-up, eDiscovery en content management. Zonder een integrale blik en beleidsmaatregelen hebben organisaties moeite met het managen en ontdoen van alle informatie. Met als mogelijk resultaat reglementaire boetes en sancties, onnodig extra kosten voor data opslag, vermindering van de productiviteit en het niet kunnen realiseren van data-analyse op basis van het versnipperde informatielandschap.

Meer inzicht
HPE Verity’s ‘Single Source of Truth’ oplossing is speciaal gebouwd om het volledige spectrum van informatiemanagementbehoeften te bedienen met behulp van een single-index. Dit in tegenstelling tot alternatieve benaderingen die traditionele en uiteenlopende onderdelen uit het informatiemanagement productspectrum proberen te combineren. Deze benaderingen leiden in het algemeen tot meerdere data indexen en dat resulteert in meer complexiteit, handmatige processen en inefficiëntie. Met de gemeenschappelijke dataopslag en een mogelijkheid om nieuwe functionaliteiten naar behoefte eenvoudig te belichten, krijgen IT-, compliance-, juridische en risicomanagementprofessionals ongeëvenaarde zichtbaarheid en controle over bedrijfsinformatie.

Drempels
Hoewel het gebruik van SaaS-gebaseerde technologieën voor informatiemanagement breed geadopteerd is in de VS, wordt het ondanks de grote vraag nog niet wereldwijd geaccepteerd op dat niveau. Dit komt van oudsher vanwege de zorgen over datasoevereiniteit. Organisaties willen over het algemeen niet (en mogen vaak niet vanwege de statuten/wet) dat data over de grenzen gaan om in een datacenter in een ander land te worden opgeslagen.
HPE lost met Verity naar eigen zeggen deze zorgen op met een open benadering voor implementatie en hosting. Organisaties gebruiken HPE Verity om informatie vast te leggen, te managen, te begrijpen en te beschermen. HPE Verity kan bovendien worden gehost op verschillende wereldwijde publieke en private cloud infrastructuren als Amazon Web Services en HPE Helion/OpenStack. Daarnaast is het voor partners en managed service providers (MSP’s) mogelijk om de Verity oplossing te hosten in een datacenter in hun eigen land. Met zoveel beschikbare hosting opties in zoveel landen over de wereld, met HPE Verity Information Archiving als startpunt, is datasoevereiniteit niet langer een struikelblok voor organisaties die een technologische oplossing willen implementeren voor hun behoeftes.

Waarde
HPE Verity biedt een volledig geïntegreerd framework van bedrijfsapplicaties, gebouwd op een efficiënte, schaalbare infrastructuur met een gemeenschappelijke index en gebruikersinterface. Gecombineerd met een krachtige analyse- en visualisatie software, aangedreven door HPE Vertica, kunnen organisaties iedere activiteit die ze uitvoeren stroomlijnen en virtueel verbeteren. Dit zorgt voor vele voordelen, zoals het minimaliseren van de storageruimte, slimme storage tiering en het stroomlijnen van backup en recovery.
Daarnaast kunnen gebruikers nu profiteren van interactieve visualisaties tussen alle belangrijke data om real-time inzicht te krijgen in bedrijfsinformatie, identificatiepatronen, synthetiseren en het produceren van bruikbare inzichten uit informatie om business en branchespecifieke uitdagingen aan te gaan. Dit gebeurt door het verbinden van voorheen afzonderlijke data silo’s (zoals e-mail, tekst, voice, video, audio en social media) en resulteert in beter inzicht in klantbehoeften, identificeren van kennisbronnen binnen de organisatie en het identificeren van best practices die zorgen voor een aanzienlijk deel van de omzet.

HPE Verity Information Archiving
HPE Verity Information Archiving is een belangrijke module in het HPE Verity portfolio. Het biedt organisaties de mogelijkheid om informatie te beheren naar compliance, juridische en operationele behoeften. De oplossing komt naast de Digital Safe oplossing van Hewlett Packard Enterprise, een archivering-, supervisie- en eDiscovery-oplossing die voldoet aan specifieke compliancebehoeften voor grote enterprises in hoog gereguleerde branches. Dit blijft een essentieel onderdeel van de productlijn voor archivering van het bedrijf.
HPE Verity Information Archiving is het best toepasbaar voor organisaties in het middensegment die vergelijkbare uitdagingen hebben als grote enterprises, maar niet beschikken over het IT-budget of de IT-resources om deze behoeften te vervullen. HPE heeft deze oplossing al in verschillende organisaties in deze categorie uitgeprobeerd en kreeg positieve feedback voor de mogelijkheid om te balanceren tussen risico- en kostenmanagement en de mogelijkheid om organisatorische waarde te leveren.

Beschikbaarheid
HPE Verity kan in wereldwijde cloudinfrastructuren worden geïmplementeerd, zoals Amazon Web Services en HPE Helion/OpenStack. HPE Verity Information Archiving is per direct beschikbaar evenals Connected MX. Connected MX is een krachtige oplossing die ervoor zorgt dat informatie van eindgebruikers en devices wordt veilig gesteld en waarmee informatie makkelijk gedeeld kan worden over meerdere devices, indien gewenst tussen meerdere personen. Toekomstige versies van HPE Verity worden naar verwachting op locatie geleverd, zodat klanten wereldwijd meer flexibiliteit genieten. Andere modules zijn beschikbaar als preview release en zijn later dit jaar commercieel verkrijgbaar.

Meer informatie: HPE

Company:

HPE

Partners