02-06-2016

Data privacy met Daragh O Brien

Deel dit bericht

Daragh O Brien was één van de internationale topsprekers uitgenodigd om te spreken op de Data Warehousing & Business Intelligence Summit, dat plaats vond op woensdag 6 april en donderdag 7 april 2016 in Amsterdam. Sjoerd Janssen sprak hem tijdens het congres en heeft hem middels een video-interview wat vragen gesteld naar aanleiding van zijn sessies. Onderwerpen die aan bod komen zijn de EU Data Protection Regulation, privacy by design, en de balans tussen de bescherming van data en er tegelijkertijd winst uit kunnen halen.

Over Daragh O Brien

Daragh O Brien is een internationaal gerespecteerde trainer en consultant in informatie governance, datakwaliteit en data privacy. Voordat hij Castlebridge Associates oprichtte heeft hij twaalf jaar gewerkt voor een groot telecommunicatiebedrijf, waar hij CRM-gerelateerde en Regulatory Operations functies vervulde. Tegenwoordig adviseert hij organisaties uit Ierland, Verenigd Koninkrijk en andere landen in totaalbenaderingen van Enterprise Information Management (EIM). Hij is actief in de ontwikkeling van methodologieën voor EIM, inclusief de IT-CMF en DAMA DMBOK. Daragh heeft ook de rol als Global Data Privacy Officer voor DAMA International, is adviseur voor Digital Rights Ireland, en lid van de Irish Computer Society sinds 2005. 
Hij heeft twee boeken geschreven, een aantal hoofdstukken bijgedragen aan andere boeken, en talloze artikelen geschreven over de relatie, vanuit een klantperspectief in de B2B markt, tussen informatiekwaliteit, informatie governance en data privacy.
Zijn bedrijf adviseert allerlei soorten organisaties (van startups en MKB tot aan internationale ondernemingen en overheidsinstanties) in pragmatische oplossingen om de strategische en operationele belangen met elkaar te verbinden, voor levering van betere informatie en processen.

Partners