25-05-2016

Rabobank op Campus Party: hackathons, workshops en startup pitches

Deel dit bericht

Rabobank is prominent aanwezig op Campus Party die van 25 mei t/m 29 mei plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht. Als mede-organisator van Campus Party wil Rabobank startend ondernemerschap en (duurzame) innovatie in Nederland verder stimuleren en een bijdrage leveren aan de welvaart en het welzijn  van Nederland. Naast de organisatie van 2 hackathons en diverse workshops biedt de Rabobank tijdens deze dagen startups een podium om hun ideeën te presenteren en/of te demonstreren.

Tijdens Campus Party biedt de Rabobank de circa 5000 aanwezige whizzkids twee uitdagingen aan. De ene uitdaging ligt op fintech-gebied en de andere ‘challenge’ heeft een food & agri-insteek. Volgens Hoofd innovatie Harrie Vollaard bij Rabobank is Campus Party een prachtig evenement om innovatieve vooroplopers te ontmoeten die op bancair gebied nuttige toepassingen kunnen bedenken waar klanten straks van kunnen profiteren. “We hebben daarom twee mooie uitdagingen bedacht die perfect bij de Rabobank passen. We vragen de Campuseros om voor ons een financieel zintuig te ontwikkelen dat onze klanten vroegtijdig een signaal geeft om zo een verkeerd financieel besluit te voorkomen). En daarnaast vragen we de aanwezigen om hun hersens te laten kraken en na te denken op welke wijze boeren over de hele wereld, als primaire voedselproducent, geholpen kunnen worden: efficiënter produceren met minder natuurlijke hulpbronnen. Deze food & agri-uitdaging focust op de melkveehouderij. Rabobank hoopt dat de Campuseros  tot nieuwe inzichten en businessmodellen komen door diverse databronnen aan elkaar linken met nieuwe technologie.”

Startup
Tijdens Campus Party geeft Rabobank ook startups de mogelijkheid om hun ideeën te pitchen om zo in contact te komen met interessante partijen. Verder zijn er Rabobank-adviseurs aanwezig om vragen te beantwoorden over financieringen en andere zaken waar startups mee te maken hebben/krijgen. Er zijn demonstraties van recente innovaties van de Rabobank zoals de RaboWallet, Smartpin en de innovaties van MyOrder.
Ook één van Rabobanks eigen startups ontbreekt niet. GRPPY is een start-up die is ontsproten uit de Moonshot-campagne, een interne accelerator waarbij alle medewerkers de kans krijgen om vooruitstrevende ideeën te verwezenlijken. Uit de eerste Moonshot-campagne in 2015 kwam GRPPY als één van de winnaars uit de bus. GRPPY is een app waarmee consumenten in een virtuele groepspot uitgaven kunnen bijhouden en verrekenen.

Fintech
Tijdens Campus Party geeft Rabobank ook inzicht in wat de bank voor startups kan betekenen. Zo ondersteunt Rabobank innovatie-initiatieven op diverse manieren. Door samenwerkingsverbanden en investeringen is de Rabobank onderdeel van het Fintech-ecosysteem waardoor de bank toegang heeft tot innovatieve oplossingen waarmee klanten in de toekomst sneller en makkelijker hun financiële zaken kunnen regelen. De afgelopen 3 jaar heeft de Rabobank de samenwerkingsverbanden met versnellingsprogramma’s vervijfvoudigd en het aantal partnerships met startups is de afgelopen 5 jaar vertienvoudigd. Daarnaast participeert de bank in 15 regionale incubators.

Meer informatie:
nl.campus-party.org/challenge-fintech
nl.campus-party.org/challenge-the-rise-of-the-rural-entrepreneur

Download de Rabobank Innovatie Infographic

Company:

Rabobank

Partners