20-05-2016

Anchormen en VX Company bundelen krachten

Deel dit bericht

VX Company neemt een strategisch belang van 51 procent in big data consultancybureau Anchormen. VX Company (250 professionals en opererend vanuit Baarn) is integraal IT-dienstverlener gespecialiseerd in applicatieontwikkeling en applicatie-integratie, BI en big data consultancy, forensic analytics en managed services.

Door de samenwerking met Anchormen positioneert VX Company zich als vooraanstaand speler op het gebied van big data, data science en artificial intelligence. Anchormen (met 30 specialisten opererend vanuit Amsterdam en Groningen) is expert in data excellence en op de Nederlandse markt aanbieder van diensten op het gebied van big data, data science, artificial intelligence, data architectuur, engineering, training en support. Anchormen groeit sterk en vergroot met de samenwerking haar dienstverlening met de diensten van VX Company op het gebied van forensic analytics, big data infrastructuur en business intelligence, applicatieontwikkeling en beheer. Ook wordt het trainingsaanbod flink uitgebreid om in te spelen op de behoefte vanuit de markt aan kennis op het gebied van big data en data science. Daarnaast worden met de samenwerking de organisatorische basis en klantenkring versterkt en vergroot.

Ambitie
Volgens Rutger Wetzels, partner bij Anchormen, is het de ambitie om de nummer 1 speler in Nederland te zijn op het gebied van volledig ontzorgde big data en data science oplossingen. “Vanuit de markt merken we dat er veel vraag is naar 24/7 support op het beheer en onderhoud van big data platformen, iets waar we nu toe in staat zijn. Door de samenwerking met VX Company verbreden we onze dienstverlening en kunnen we onze ambitieuze plannen versnellen. Het werven van nieuw talent dat samen met ons wil werken aan succesvolle en innovatieve big data en data science oplossingen voor onze klanten is hier een belangrijk onderdeel van.”

“Gezamenlijk kunnen VX Company en Anchormen de meer dan 400 klanten, en de markt, een zeer sterke technologisch vooraanstaande en resultaatgerichte propositie aanbieden voor data analytics en data driven applicaties”, zegt ook Michel Flens, CEO van VX Company. “We ervaren een grote overeenkomst in cultuur tussen onze bedrijven en zien er dan ook naar uit om met onze gezamenlijke 280 medewerkers kwalitatief hoogwaardige oplossingen te leveren aan tevreden klanten.”

Anchormen blijft een zelfstandige business unit en opereert onder leiding van het huidige management vanuit haar vestigingen in Amsterdam en Groningen.

Meer informatie: www.anchormen.nl

Company:

Anchormen

Partners