09-05-2016

Mike Ferguson over NoSQL databases en Data Governance

Deel dit bericht

Woensdag 6 april en donderdag 7 april vond de 2016-editie van de jaarlijkse Datawarehousing & Business Intelligence Summit plaats in Amsterdam. Onder andere internationaal topspreker Mike Ferguson was overgevlogen om twee presentaties te geven over o.a. data governance. Sjoerd Janssen sprak hem na zijn tweede sessie en heeft hem middels een video-interview wat vragen gesteld. Onderwerpen als NoSQL en NewSQL databases en Spark werden besproken alsmede als hoe data governance en agility samen kunnen gaan.

Over Mike Ferguson

Mike Ferguson is oprichter van Intelligent Business Strategies Ltd. en als analist en consultant gespecialiseerd in business intelligence, big data, data management en enterprise business integration. Hij kan bogen op meer dan 30 jaar ervaring in IT, ondermeer op gebied van BI en Corporate Performance Management, Data Management en Big Data Analytics (Hadoop, MapReduce, Hive, Graph DBMSs).
Mike opereert afwisselend op  bestuursniveau, IT management niveau en ook gespecialiseerde technische IT niveau’s voor de terreinen BI, corporate performance management strategie, technologie- en toolselectie, enterprise architectuur, MDM and data-integratie. Hij is een veelgevraagd spreker op internationale conferenties en heeft veelvuldig artikelen gepubliceerd in de vakbladen en via weblog, waaronder zijn eigen channel op B-Eye-Network.

Partners