02-05-2016

Universiteit van Cambridge kiest Red Hat als OpenStack-partner

Deel dit bericht

Red Hat, leverancier van open source oplossingen, kondigt aan dat de Universiteit van Cambridge voor Red Hat heeft gekozen om haar OpenStack-gebaseerde high performance computing (HPC) initiatieven te ondersteunen. Het Red Hat OpenStack-platform wordt ingezet voor de HPC-as-a-Service mogelijkheden, maar de Universiteit  is ook van plan om samen te werken met Red Hat om HPC-mogelijkheden naar de upstream OpenStack-community te brengen.

De Universiteit van Cambridge is een van de oudste en meest vooraanstaande universiteiten ter wereld. Het bestaat uit 31 hogescholen en meer dan 150 afdelingen, faculteiten, scholen en andere instellingen. Haar missie is om bij te dragen aan de samenleving door middel van onderwijs en onderzoek op het hoogste niveau. De universiteit is een wereldwijde leider in high performing computing, mede door haar werk om een aantal van de snelste supercomputers van het Verenigd Koninkrijk te creëren.
De Universiteit van Cambridge zag kansen om haar HPC & research computingleiderschap uit te breiden. De Cambridge Research Computing Dienst (RCS) is verantwoordelijk voor hosting, systeemondersteuning, wetenschappelijke ondersteuning en de dienstverlening van een groot supercomputing-platform voor de onderzoekgemeenschap van de Universiteit van Cambridge. De belangrijkste faciliteiten bestaan uit een groot CPU-rekencluster (Darwin) en een energiezuinig GPU compute cluster (Wilkes).

Voorhoede big data wetenschap
Om haar nieuwe Research computing-as-a-Service aanbod mogelijk te maken en de onderzoeksinstelling in de voorhoede te houden van big data wetenschap, wendde de Universiteit van Cambridge zich tot Dell en Intel om te helpen bij het creëren van een van de meest energie-efficiënte datacenters ter wereld. De Universiteit van Cambridge koos daarbij voor het Red Hat OpenStack-platform om het Research Computing-as-a-Service aanbod te bouwen. In eerste instantie gebruikte de Universiteit van Cambridge OpenStack tijdens de proof-of-concept fase op een community-ondersteunde Linux-versie. Voor de productie-implementatie vond de universiteit echter dat een meer betrouwbare, geïntegreerde en ondersteund OpenStack-platform nodig was, waardoor ze bij het Red Hat OpenStack-platform terecht kwam.
Naast de keuze voor het Red Hat OpenStack-platform wil de Universiteit van Cambridge met Red Hat werken vanwege het leiderschap van het bedrijf in open source. Red Hat en de Universiteit van Cambridge zijn samen van plan om HPC-mogelijkheden naar de upstream OpenStack-community te brengen en het open source cloudplatform beter geschikt te maken voor wetenschappelijk onderzoek.

Meer informatie: www.redhat.com

Partners