30-04-2016

Dell Statistica 13.1 biedt in-database analytics

Deel dit bericht

Dell heeft haar analytics platform Dell Statistica versie 13.1 uitgebracht. Deze versie brengt een gestroomlijnde workflow, verbeterde fraudedetectie en uitgebreide in-database analytics.

De nieuwste versie biedt data preparation functionaliteit die speciaal ontworpen is voor de ‘citizen’ data scientists, zodat de voorbereiding van gestructureerde en ongestructureerde data vereenvoudigd wordt.
Met Statistica's herbruikbare proces templates kunnen traditionele data scientists eenmalig analytische modellen en workflows ontwerpen en niet-technische business analisten kunnen deze workflow templates herhaaldelijk hergebruiken.

Internet of Things
Bij gebruik in combinatie met Dell Boomi stelt Statistica organisaties in staat om wat voor Internet of Things probleem dan ook op te lossen door ‘analytic atoms’ in te zetten op elk apparaat of gateway aan de rand van het netwerk, waardoor het mogelijk is om analytics ter plaatse direct uit te voeren.

Uitgebreide in-database analytics
Ook de Statistica Native Distributed Analytics Architecture is uitgebreid, met een betere performance door de levering van in-database analytics aan een ​​breed scala van databases, waaronder Apache Hive (op Spark), MySQL, Oracle en Teradata.

Betere opsporing van fraude
Nieuwe netwerkanalysemogelijkheden combineren predictive analytics met menselijke expertise voor een verbeterde fraudedetectie en de relaties in complexe netwerken te begrijpen. Het stelt gebruikers in staat om naar problemen op een nieuwe manier te kijken door de visualisatie van entiteitrelaties en het bekijken van grafische mappings.
Dell Statistica 13.1 bevat ook verbeterde visualisatie dashboards, een aangepaste web user interface en verbeterde gevalideerde gegevensinvoer.

Dell Statistica 13.1 is per direct beschikbaar.
Meer informatie: Dell

Tags:

Analytics

Partners