19-04-2016

Think Big breidt diensten uit voor Apache Spark

Deel dit bericht

Teradata kondigt aan dat Think Big, een internationaal consultingbedrijf van Teradata, zijn data lake- en managed service-diensten op basis van Apache Spark uitbreidt.

Volgens Teradata blijft interesse in Spark groeien maar hebben veel bedrijven nog moeite om de snelle verandering en de frequente nieuwe versies van het open source platform bij te houden. Think Big heeft Spark succesvol geïntegreerd in zijn frameworks voor het bouwen van enterprise data lakes en analytische applicaties.
Think Big heeft veel expertise bij het implementeren van Apache Spark en andere big data technologieën. Spark is een open source cluster computing platform dat wordt gebruikt voor productaanbeveling, predictive analytics, sensordata-analyse, grafiekanalyse en meer. Klanten kunnen met Apache Spark een data lake in the cloud inzetten op standaard Hadoop-omgevingen, of met Teradata’s Hadoop Appliance dat voorgeconfigureerd en geoptimaliseerd is om enterprise big data workloads te kunnen verwerken.

Planning
“Veel organisaties experimenteren met Apache Spark in de hoop de mogelijkheden te benutten voor de streaming van data, query en analytics – vaak in combinatie met een data lake,” zegt directeur Data management research Philip Russom van The Data Warehousing Institute (TDWI). “Maar gebruikers zullen zich snel realiseren dat Spark niet eenvoudig te gebruiken is en dat data lakes meer planning en ontwerp nodig hebben dan ze in de eerste instantie hadden verwacht. Gebruikers in deze situatie zullen dan hulp van buitenaf moeten inschakelen in de vorm van consultants en managed service providers die al veel succesvolle projecten met Apache Spark en data lakes hebben gedaan voor een brede klantengroep. Think Big heeft die ervaring.”

Trainingen
Think Big bouwt reproduceerbare service packages voor Spark-implementaties, inclusief het toevoegen van Spark als een execution engine voor zijn Data Lake en Managed Services-diensten. Via de trainingstak Think Big Academy lanceert het consultancybedrijf nu ook een serie van nieuwe Spark-trainingen voor grootzakelijke klanten. Geleid door ervaren instructeurs, helpen deze trainingen om managers, developers, en administrators te trainen om Spark te gebruiken, inclusief de vele modules, machine learning, graph, streaming en query.

Churn-analyse
Verder zal het Think Big Data Science team routines voor distributed K-Modes clustering met Spark’s Python API open source maken. Deze routines verbeteren de clustering van categorical data voor klantsegmentatie en churn-analyse. Deze code zal samen met andere open source projecten beschikbaar komen op de Think Big GitHub page.

Meer informatie: thinkbiganalytics.com

Company:

Teradata

Partners