14-04-2016

Hortonworks Data Platform krijgt serie updates

Deel dit bericht

Voor het eerst worden Apache Ranger voor beveiliging en Apache Atlas voor datamanagement geïntegreerd, om klanten die dynamische classificatie-gebaseerde veiligheidsvoorwaarden definiëren en implementeren nieuwe mogelijkheden te geven.

In de nu beschikbare technische vooruitblik kunnen bedrijven gebruik maken van Atlas voor het classificeren en toewijzen van metadata tags, die vervolgens door Ranger worden doorgevoerd om verschillende beleidslijnen voor toegang mogelijk te maken. Daarnaast heeft Atlas nu een afstamming over onderdelen heen, waarbij het een bredere kijk op databewegingen over meerdere onderdelen levert.
Met Cloudbreak 1.2 kunnen bedrijven de bevoorrading van clusters in de cloud vereenvoudigen en automatiseren en hun gebruik van cloud-middelen verfijnd afstellen. Met Cloudbreak wordt OpenStack voor private cloud en Windows Azure Storage Blob (WASB) for Microsoft Azure ondersteund, en het wordt geleverd met de mogelijkheid om scripts te draaien, vóór of na bevoorrading van de cluster.

Dashboards
De aankomende lancering van Apache Ambari heeft ingebouwde dashboards voor HDFS, YARN, Hive, en HBase, met belangrijke KPI’s voor de gezondheid van het cluster.
Apache Zeppelin is een browsergebaseerde gebruikersinterface waarmee analisten en datawetenschappers via notebooks interactief data kunnen hanteren en hoogwaardige data-analyses kunnen uitvoeren. Met deze technische vooruitblik krijgen klanten een wendbare gebruikerservaring voor analytics bij Apache Spark, draaiend op een veilig Hadoop-cluster.

Volgens Hortonworks’ Vicepresident Productmanagement Tim Hall kunnen klanten nu net zo snel werken als hun data. “Wij houden de snelheid van innovatie bij die zich afspeelt bij Apache-projectteams en zorgen tijdig voor de nieuwste innovaties voor onze klanten."

Meer informatie: hortonworks.com en over Cloudbreak

Partners