15-04-2016

Hortonworks komt met realtime veiligheidsanalyse met Apache Metron

Deel dit bericht

Hortonworks, aanbieder op het gebied van open en verbonden dataplatforms, heeft aangekondigd dat cyberveiligheid wordt versterkt met Apache Metron. Metron is een groeiend open source Apache-project dat is gericht op het leveren van een uitbreidbaar en schaalbaar geavanceerd platform voor veiligheidsanalyse waarmee veiligheidsrisico's in realtime kunnen worden gedetecteerd en ondervangen.

Apache Metron heeft in december 2015 de status Incubator gekregen van de Apache Software Foundation en is de volgende ontwikkeling in Security Incident Event Management (SIEM). De Metron-community groeit nog steeds en heeft leden als Rackspace, ManTech, B23, Hortonworks en anderen. Metron helpt gebruikers nooit eerder geziene hoeveelheden gegevens per seconde te verwerken, waarmee het speelveld voor detectie en preventie van malware drastisch wijzigt. Wanneer een organisatie wordt aangevallen, kunnen Metron-gebruikers gegevens op basis van uitgebreide feeds in het hele platform verwerken en vergelijken in realtime. Dit draagt niet alleen bij aan een verbeterde detectie van malwarecampagnes, maar heeft ook directe gevolgen voor de economische voordelen voor de aanvallers, omdat ze de malware voor elk doelwit moeten aanpassen.

Big Data
Volgens vicepresident en algemeen manager voor nieuwe producten bij Hortonworks Jamie Engesser hebben professionals op het gebied van cyberveiligheid een realtime analyse van big data nodig om een uitgebreid en contextueel intelligent zicht op alle veiligheidsgegevens te verkrijgen om zo een snelle detectie en reactie op geavanceerde veiligheidsbedreigingen mogelijk te maken. “Traditionele beveiligingsprogramma's met een benadering gebaseerd op regels, bieden niet de schaalbaarheid die kan worden afgestemd op de snelheid en frequentie van de moderne bedreigingen voor de cyberveiligheid, en dat is waarom we zo opgewonden zijn over het momentum van de Apache Metron-community die erop gericht is om dit probleem aan te pakken voor het bedrijfsleven".

Meer informatie over Apache Metron.

Partners