18-03-2016

Commvault innoveert beheersoftware voor big data-omgevingen

Deel dit bericht

Commvault, aanbieder in enterprise-dataprotectie en informatiemanagement, breidt haar portfolio uit met technologie om big data-initiatieven beter te ondersteunen en te beheren.

Commvaults nieuwe technologie is uitgerold als onderdeel van de elfde versie van het Commvault-portfolio met geïntegreerde oplossingen. De technologie voegt best practices op het gebied van policy- en databeheer toe aan projecten waarin gebruik gemaakt wordt van big data-omgevingen, zoals Hadoop, Greenplum en Global Partition File Systems (GPFS).

Uit een Gartner-onderzoek van eind 2015 blijkt dat meer dan driekwart van de bedrijven de komende twee jaar investeert of van plan is te investeren in big data-initiatieven. Gezien de behoefte aan bruikbare en slimme inzichten in datasets en bestandssystemen, moeten organisaties steeds meer informatie op een ongekend niveau schalen en opslaan om deze te indexeren en te analyseren. Toepassen van databescherming en disaster recovery wordt vaak overgeslagen. De grote datasets bevinden zich buiten traditionele systemen en infrastructuren vanwege complexiteit, performance en kosten.

Inzicht
De innovaties in de Commvault-software en het Commvault Data Platform spelen rechtstreeks in op klanteisen voor beheer van big data-omgevingen. Het gaat dan met name om het verkrijgen van meer inzicht in de veelgebruikte big data-tools Hadoop, Greenplum en GPFS. Hiermee zijn klanten in staat big data-implementaties en -architecturen in kaart te brengen. Dit biedt inzicht in hoe deze omgevingen te beschermen en te herstellen zijn, in hun geheel of bepaalde nodes, componenten en/of datasets. Met Commvault-software voor beheer van deze omgevingen hebben gebruikers nu beter inzicht in de exacte lay-out van de omgeving. Dit zorgt voor betere performance en beter kostenbeheer en vermindert complexiteit.
Commvault-software biedt bedrijven een slimme aanpak voor het beschermen van de complexe infrastructuur van big data-initiatieven met de mogelijkheid om disaster recovery voor deze multi-node systemen te automatiseren.

Best practices
Commvault’s Senior Director of Solution Management Don Foster: “Bedrijven van diverse omvang in verschillende sectoren beginnen snel big data-initiatieven op te zetten. Hun investeringen in het verkrijgen van inzicht in snel toenemende datahoeveelheden zijn aanzienlijk. Toch beginnen ze hiermee zonder degelijke databeheer- en disaster recovery-onderdelen voor zulke strategische projecten. In veel gevallen is de exponentiële groei van big data-infrastructuren sneller dan deze oplossingen kunnen bijhouden voor wat betreft het zichzelf beheren en herstellen. Nu kunnen klanten voor het eerst optimaal profiteren van het Commvault-softwareportfolio om best practices voor databeheer toe te passen op Hadoop-, Greenplum- en GPFS-omgevingen.”

Het vernieuwde Commvault-portfolio is per direct beschikbaar.

Meer informatie: www.commvault.com

Partners