11-03-2016

Eerste Data Science opleiding van Noord-Nederland gestart

Deel dit bericht

Maandag 7 maart is de opleiding Data Science van IT Academy Noord-Nederland met een groep van zestien deelnemers gestart. Het is de eerste opleiding in Noord-Nederland die professionals opleidt tot data scientist, een beroep waar nu en in de toekomst veel vraag naar is. In negen maanden tijd zullen de deelnemers Big Data leren omzetten in waarde voor hun organisaties.

Dankzij de enorme hoeveelheden data liggen er steeds meer kansen voor bedrijven en instellingen om daarmee nieuwe producten en diensten aan te bieden. Met geaccrediteerde vakken van de Hanzehogeschool en de RUG slaat de opleiding een brug tussen toegepast en wetenschappelijk onderwijs. Hoogleraren en docenten van Hanze en RUG verzorgen delen van het programma.

De kick-off van de Data Science opleiding begon met een openingswoord van IT Academy programmamanager Roland Hiemstra en productmanager Mark Veldkamp. Na het welkom kon het programma van de dag beginnen: een workshop Design Thinking onder leiding van Immo Dijkstra van de Hanze Ontwerpfabriek. Deze actiegerichte methode die creativiteit en analytisch denken combineert zorgt ervoor dat de data scientists in spé straks meer 'out of the box' denken en continue kijken naar hoe data kan worden omgezet in innovatie binnen het bedrijf.    

Deze groep professionals gaat de komende maanden hoor-, werk- en gastcolleges volgen, o.a. van docenten van de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit van Amsterdam. Onderwerpen als Data Mining, Inference Statistics en Machine Learning zullen de revue passeren. Meer informatie betreffende de start van de volgende editie volgt zo snel mogelijk.    

De opleiding is opgezet in samenwerking met het bedrijfsleven.

Meer informatie over deze opleiding: https://www.itacademy.nl/contact

Company:

ITacademy

Partners