11-03-2016

Teradata leider in Gartner MQ Data Warehouse and Data Management Solutions for Analytics

Deel dit bericht

Teradata is gepositioneerd als leider in het Gartner 2016 Magic Quadrant for Data Warehouse and Data Management Solutions for Analytics.

Teradata, aanbieder van big data analytics en marketing-applicaties, is een van de 21 database-vendoren die zijn geëvalueerd in het onderzoek. Leveranciers worden jaarlijks geplaatst op de compleetheid van hun visie en executie.

Gartner zegt in het rapport, gepubliceerd op 25 februari 2016 door Gartner-analisten Mark A. Beyer en Roxane Edjlali, over de snel veranderende staat van de wereldwijde datawarehouse en analytics-markt: "Organisaties vragen tegenwoordig om datamanagement-oplossingen voor analytics, die in staat zijn om interne- en externe data van verschillende types, in verschillende formats te beheren, in combinatie met data van traditionele interne bronnen. De data kunnen zelfs interactie- en waarnemingsdata bevatten, bijvoorbeeld van Internet-of-Things sensoren. Dit stelt nieuwe eisen aan software in deze markt omdat klanten op zoek zijn naar features en functies die een aanzienlijke uitbreiding bieden op de bestaande enterprise datawarehousestrategieën”

Innovaties
President Oliver Ratzesberger van Teradata Labs is het met Gartner eens dat de markt snel evolueert, omdat volgens hen Teradata in feite in de voorhoede actief is. “We helpen onze klanten mee te gaan met en te profiteren van deze evolutie, en helpen hen bij het in kaart brengen en bouwen van hun analytische ecosystemen met meer keuzes, meer functionaliteit en meer toegevoegde waarde.”
Ratzesberger wees ook op recente innovaties van Teradata, waaronder de hybride cloud oplossingen, waarmee klanten on-premises performance kunnen combineren met op cloud-gebaseerde flexibiliteit, Teradata Database op AWS en Teradata Listener, dat klanten belangrijke mogelijkheden geeft om te profiteren van het opkomende Internet of Things.

Teradata kondigt verder de groei aan van haar Think Big analytics consulting praktijk – met wereldwijde uitbreiding in 2015 met nieuwe kantoren in Londen, Dublin en München. In aanvulling daarop is de Teradata dochteronderneming Claraview een belangrijke speler op het gebied van Business Intelligence, Datawarehousing-implementaties en strategische dienstverlening.

Lees hier het Gartner Magic Quadrant for Data Warehouse and Data Management Solutions voor Analytics.

Meer informatie: http://www.teradata.com

Partners