16-02-2016

MapR verkrijgt patent voor het Converged Data Platform

Deel dit bericht

MapR Technologies, aanbieder van het eerste en enige geconvergeerde dataplatform, MapR Converged Data Platform, meldt dat het een patent (US9.207.930) verkregen heeft van de United States Patent and Trademark Office.

Met de toewijzing van het patent wordt MapR’s fundamentele innovatie onderkend in een data-architectuur die grootschalige inzet van real-time en bedrijfskritieke applicaties mogelijk maakt. Het gepatenteerde MapR Platform maakt datasilo’s overbodig door convergentie van open source, enterprise storage, NoSQL, en event streams met niet-geëvenaarde performance, dataprotectie, disaster recovery, en multi-tenancy mogelijkheden.

“Het patent beschrijft in detail de veelvoudige mogelijkheden van ons platform dat MapR een voortdurend technologisch voordeel biedt in de Big Data markt. Enkele van de meest veeleisende ondernemingen ter wereld lossen hun uitdagingen op met gebruik van MapR software,” stelt Anil Gadre, senior vice president product management bij MapR Technologies. “Niemand anders heeft deze technologie.“

De belangrijkste onderdelen van de patent claim:
• Een architectuur, gebaseerd op containers die beschermen tegen dataverlies;
• Transactionele read-write-update semantics met een cluster-brede consistentie;
• Recovery-technieken die gerepliceerde data in overeenstemming brengen na uitval van een node;
• Update technieken die buitengewone performance toestaan.

Het MapR Converged Data Platform combineert de inzet van Apache Hadoop, Apache Spark met MapR DB en MapR Streams.

Company:

MapR

Partners