10-02-2016

Lookout introduceert mobile security op basis van big data en machine learning

Deel dit bericht

Lookout, wereldwijd aanbieder in mobile security, introduceert zijn beveiligingsoplossing voor bedrijven en particulieren in Nederland. Lookout’s cloudgebaseerde technologie wordt gevoed door een wereldwijd netwerk van meer dan 100 miljoen sensoren en tienduizenden apps die dagelijks worden toegevoegd. Met deze dataset van nagenoeg alle mobiele software code ter wereld, en de voorspellende machine intelligence om data te analyseren, voorspelt en detecteert Lookout bedreigingen nog voor ze schade aanrichten.

Lookout Europe, Middle East & Africa (EMEA) wordt geleid door de Nederlander Gert-Jan Schenk, voormalig president bij McAfee/Intel EMEA. Onlangs opende Schenk het Nederlandse kantoor van Lookout, het tweede van het bedrijf in de EMEA-regio. Hij bouwt momenteel aan een lokaal team dat als hub gaat dienen voor de verdere ontwikkeling van Lookout in Noord-Europa. Het team focust zich op het verder uitbouwen van de business en het zeker stellen van lokale, strategische partnerschappen in de mobile security  voor particulieren en bedrijven. Nederland is een belangrijke markt voor de uitbreiding van Lookout in de EMEA-regio: het is één van de meest ontwikkelde mobiele markten, met een hoge gebruikersdichtheid.

De lancering van Lookout in Nederland komt op een moment dat er steeds meer waardevolle data, zoals bedrijfs- en financiële informatie, persoonlijke en medische gegevens, op mobiele apparaten beschikbaar komt, maar er ook steeds meer mobiele bedreigingen zijn. In een recent onderzoek naar mobiele apparaten met toegang tot de netwerken van de vijfentwintig grootste Nederlandse bedrijven, trof Lookout één serieuze mobiele dreiging per twintig mobiele apparaten aan; dus op vijf procent van de smartphones/tablets stonden onder meer trojans, surveillanceware, en root enablers.

“Dat deze mobiele bedreigingen nu al bedrijfsnetwerken raken – vaak zonder dat het bedrijf het weet – toont één van de belangrijkste zwakten aan die we vandaag de dag zien. Er zijn serieuze gaten in bestaande beveiligingsmodellen, die de schaal, complexiteit en intelligentie van mobiele bedreigingen niet aankunnen”, zegt Gert-Jan Schenk, vicepresident EMEA bij Lookout. “In feite betekent dit dat bedrijven van een reactief beveiligingsmodel, waarbij ze wachten tot ze gehackt worden, naar een proactief beveiligingsmodel moeten waarbij ze hun business actief en waakzaam beschermen.”

Lookout, opgericht in 2007 en met het hoofdkantoor gevestigd in San Francisco, was één van de eerste bedrijven dat zich volledig op mobiele beveiliging richtte, aanvankelijk alleen voor particulieren. Lookout daagde de gevestigde orde van grote beveiligers uit met een nieuwe benadering van beveiliging. Het bedrijf maakt gebruik van big data en machine learning om beveiliging voor onze mobiele wereld aan te vliegen. Door te starten met particuliere gebruikers is Lookout in staat om een dynamisch en nog steeds groeiende verzameling van data over mobiele bedreigingen te bouwen, inclusief 100 miljoen sensoren over de hele wereld.

Dankzij Lookout Mobile Threat Protection kunnen bedrijven in Nederland hun smartphones en tablets van uitgebreide beveiliging voorzien. Bedrijven gebruiken Lookout Mobile Threat Protection om bedrijfsinformatie te beschermen tegen aanvallen en om te voldoen aan regels voor compliancy met policy’s voor beveiliging middels effectief risico- en datamanagement.

Lookout verkoopt Mobile Theat Protection alleen via resellers en distributeurs en Exclusive Networks in Nederland. Onder de grote klanten van Lookout in Europa bevinden zich enkele van ’s werelds grootste bedrijven op het gebied van financiële dienstverlening, verzekeringen, rechtsbijstand, consultancy en entertainment.

Meer informatie: www.lookout.com

Partners