22-12-2015

Tableau Server wordt nu ook op Microsoft Azure ondersteund

Deel dit bericht

Tableau heeft de ondersteuning van Microsoft Azure Virtual Machines aangekondigd, waardoor een ​​nieuwe stap in de cloud genomen is met uitbreiding van integratie met Microsoft's cloud-platform.

Volgens Tableau is het een belangrijk onderdeel van de brede integratie die Tableau biedt met Microsoft-technologieën. Tableau heeft al lang diepe integratie met Microsoft Excel, PowerPivot, SQL Server, SQL Server Analysis Services en SQL Server Parallel Data Warehouse. Recent zijn integraties aangekondigd met Microsoft's Azure Data Platform aanbod met Spark op Azure HDInsight, Azure SQL Data Warehouse en Azure SQL Database.

Deze diensten zijn aanvullend op Tableau Online, de schaalbare cloud analytics oplossing, en met de nieuwe ondersteuning voor Azure Virtual Machines wordt voorzien in extra opties om meer uit Tableau- en Microsoft-producten te halen. Met Tableau Online kan men analytics resultaten direct delen in de cloud, Tableau Server is te implementeren op diverse cloud-platforms.

Meer informatie over de installatie van Tableau Server op Microsoft Azure Virtual Machines: https://community.tableau.com/docs/DOC-8408

Partners