08-12-2015

IBM en StartupJuncture bieden platform voor zelflerende technologie

Deel dit bericht

De Nederlandse website StartupJuncture en IBM gaan samenwerken. Middels gezamenlijke content zullen beide partijen inzicht bieden in de laatste ontwikkelingen op het gebied van cognitieve en zelflerende technologie in het Nederlandse startup ecosysteem. Daarnaast willen ze de Nederlandse initiatieven en oplossingen die al gebruik maken van deze technologie beter in kaart brengen.

De samenwerking met IBM volgt op de samenwerking met KPMG die eerder dit jaar werd aangekondigd. De technologiewebsite wil met haar partners diepgang bieden door het brengen van scherpe analyses, onderzoeken en bruikbare inzichten, naast het dagelijkse startupnieuws. Hierbij kiest het bedrijf voor het sluiten van strategische allianties.

De samenwerking met IBM is belangrijk zegt Samir Saberi, CEO en medeoprichter van StartupJuncture. "In essentie assisteert kunstmatige intelligentie ons in het nemen van betere beslissingen op een niveau dat onmogelijk is voor een individu. Juist daarom biedt het ons ongekende mogelijkheden bij het oplossen van complexe problemen in industrieën zoals gezondheidszorg, onderwijs, overheid, commercie en veiligheid. De mogelijkheden zijn ongekend. Ik ben daarom zeer enthousiast dat we startups en bedrijven die al bezig zijn met deze technologie een podium kunnen bieden en dat we over de laatste ontwikkelingen op dit gebied in Nederland kunnen berichten."

Middels het IBM Watson Ecosystem programma stelt IBM cognitieve technologie beschikbaar aan startups en technologiebedrijven via de IBM Bluemix developer cloud. "Door gebruik te maken van de bijna 30 cognitieve APIs en ondersteund door IBM-specialisten kunnen startups en technologiebedrijven oplossingen bouwen die voorheen alleen mogelijk waren door gebruik te maken van supercomputers", zegt Michel Splint, manager ecosystem development en cloud consulting bij IBM.  "Naast het verbeteren en optimaliseren van bestaande offerings zullen er nieuwe producten en diensten op de markt komen die disruptief en innovatief zullen zijn."

IBM investeert 1 miljard dollar in IBM Watson en heeft 100 miljoen dollar gereserveerd voor investeringen in startups die gebruiken maken van de Watson-technologie. Het programma is recent officieel opengesteld voor Nederlandse startups.

"StartupJuncture biedt een platform voor het Nederlandse startup ecosysteem", zegt Splint over de samenwerking met de startupwebsite. "Het is daarom de ideale partner om de ontwikkelingen op het gebied van zelflerende en cognitieve technologie te delen met de Nederlandse startup community."

Meer informatie op https://startupjuncture.com en http://www.ibm.com/smarterplanet/us/en/ibmwatson/ecosystem.html

Company:

IBM

Partners