07-12-2015

Samenwerking Hewlett Packard Enterprise en Microsoft voor geïntegreerde hybride IT-infrastructuur

Deel dit bericht

Op HPE Discover in Londen maakten Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Microsoft een partnerovereenkomst van drie jaar bekend. De overeenkomst innoveert op het gebied van hybride cloud computing met behulp van Microsoft Azure en oplossingen van HPE voor infrastructuur en private en beheerde cloud. Met deze overeenkomst wordt Microsoft Azure een voorkeurspartner voor HPE klanten op gebied van publieke cloud. Op gebied van infrastructuur en services wordt HPE op zijn beurt voorkeurspartner voor hybride cloudproducten van Microsoft.
 
“Hewlett Packard Enterprise zet zich in om businesses te transformeren naar hybride cloudomgevingen zodat ze sneller kunnen groeien en meer waarde kunnen genereren”, aldus Meg Whitman, CEO van Hewlett Packard Enterprise. “Publieke cloud services, zoals Azure faciliteert, zijn een belangrijk onderdeel in de hybride cloudstrategie. Microsoft Azure is perfect geschikt in combinatie met HPE oplossingen en komt klanten daarmee tegemoet in hun wensen.”
 
Beide partijen zullen samenwerken op het gebied van engineering, go-to-market programma’s en services om nieuwe compute platforms te integreren. Dit helpt klanten bij het optimaliseren van de IT-omgeving, het profiteren van nieuwe consumptiemodellen en het versnellen van business.
 
“Onze klanten rekenen erop dat wij hen helpen om de meeste waarde uit hun bestaande infrastructuur en applicaties te krijgen”, zegt Satya Nadella, CEO van Microsoft. “Om deze services consistent aan te kunnen bieden, hebben we de samenwerking tussen Azure en HPE uitgebreid. HPE compute-oplossingen bevatten de beste hybride infrastructuur voor optimale prestaties en kosten, terwijl ze ook een on-demand fundering leggen voor alle apps en workloads van de enterprise.”
 
Productintegratie en samenwerking
Alle HPE servers worden als onderdeel van de samenwerking geleverd met Azure of Azure services. Vandaag is de eerste gezamenlijk geproduceerde hybride cloudoplossing, de HPE Hyper Converged 250 for Microsoft Cloud Platform System Standard, beschikbaar. Het hyper converged systeem, gebouwd met toonaangevende HPE ProLiant technologie, levert een cloudtoegankelijk platform met HPE OneView for Microsoft System Center waardoor het beheren van de infrastructuur eenvoudiger is. Het zelfservice portaal van het systeem stelt bedrijven in staat om cloud services te configureren en te managen en virtualisatiemogelijkheden eenvoudig uit te breiden met een ingebouwd portal naar Azure. Klanten kunnen hierdoor een juiste keuze maken in het gebruik van services voor hun bedrijf. HPE biedt hardware en software ondersteuning, installatie- en start-up services aan klanten om hun implementatie te versnellen, minder risico te lopen en de totale eigendomskosten laag te houden.
 
Met het oog op het succes van HPE StormRunner Load en HPE LoadRunner, beschikbaar in de Azure Marketplace, voegen HPE en Microsoft een volledig aanbod aan HPE security en big data softwarediensten toe aan Azure Public Cloud. HPE ArcSight en Fortify security oplossingen, die beide dienen als de beveiligingsstandaard voor MSFT Azure, zijn nu beschikbaar. HPE Vertica en Autonomy worden begin 2016 beschikbaar.
 
Uitgebreide ondersteuning en services voor een vereenvoudigde cloud
Als onderdeel van de nieuwe samenwerking openen HPE en Microsoft gezamenlijk Azure Innovation Centers in Palo Alto, Californië en Houston, Texas. Dit om klanten een naadloze hybride cloudervaring te bieden met de HPE infrastructuur, software en services. Om de samenwerking verder uit te breiden hebben beide partijen toegezegd meer dan een miljard dollar te investeren om Hybrid IT en Composable Infrastructure continu te verbeteren. Dit gebeurt in het nieuwe Azure Engineering Center for Excellence, gevestigd in Palo Alto en Houston.
Door 5000 extra Azure Cloud Architects op gebied van enterprise en technology services te certificeren breidt HPE zijn huidige Virtual Private Cloud en Managed Private Cloud services uit. Hierdoor kunnen klanten een open, flexibele en veilige hybride cloud implementeren die de private cloud services integreert met de publieke cloud van Azure. Zo kan de juiste omgeving worden geselecteerd voor iedere applicatie.
 
Partner Program samenwerking
Microsoft zal, als onderdeel van de overeenkomst met HPE, deelnemen aan het HPE Composable Infrastructure Partner Program om samen te werken aan versnelde innovaties voor de volgende generatie infrastructuur. Ook biedt het automatisering en integratie van Microsoft System Center en HPE OneView orkestratietools voor de hedendaagse infrastructuur.
Omgekeerd neemt HPE deel aan het Microsoft’s Cloud Solution Provider programma en zal HPE cloudoplossingen van Microsoft verkopen op gebied van Azure, de Microsoft Enterprise Mobility Suite (EMS) en Office 365. Zo kunnen klanten eenvoudig de weg naar een hybride cloudomgeving vinden dankzij end-to-end cloud, mobility, identity en productivity services.

Partners