01-12-2015

Microsoft introduceert PowerApps om applicaties te bouwen zonder programmeerkennis

Deel dit bericht

Microsoft komt met Microsoft PowerApps als een unieke oplossing voor de "innovation gap". PowerApps is een enterprise service voor vernieuwers om zakelijke apps te verbinden, creëren en delen op elk apparaat in enkele minuten. Daarmee levert PowerApps iedereen binnen de organisatie de benodigde flexibiliteit, zonder dat programmeerkennis vereist is. Volgens Microsoft levert de set aan diensten ”the next billion dollar business for cloud and enterprise" op.

De manier waarop we vandaag werken is fundamenteel anders dan een paar jaar geleden. Werken doen we op onze telefoons, tablets en laptops en overal waar we gaan: op productievloeren, in vliegtuigen of op vergaderingen bij een klant. De mobiele revolutie, samen met bijna onbegrensde rekenkracht en data in de cloud, heeft de professionele ervaring getransformeerd.

Volgens Microsoft zijn er drie belangrijke problemen aan te wijzen als oorzaak van de business app "innovation gap”:
- Er zijn niet genoeg ervaren mobile app-ontwikkelaars. Gartner voorspelt, “Rond 2017 zal de marktvraag voor mobile app-ontwikkeling diensten ten minste vijf keer sneller groeien dan de interne IT-organisatie capaciteit om deze te leveren.” Er zijn niet genoeg ervaren ontwikkelaars om gelijke tred te houden met de vraag naar zakelijke app's.
- Groei van zakelijke data. Zakelijke gegevens zijn vaker verspreid van op on-premise systemen naar SaaS Cloud-systemen. Met data in veel systemen is het moeilijk om vanuit een applicatie gerelateerde gegevens te verbinden en te gebruiken.
- IT-flexibiliteit en app sharing. Mobile app-distributie gebeurt meestal door middel van app stores of via mobile device management, aangestuurd door IT. Dit creëert inherent wrijving bij installatie van apps op telefoons van werknemers.

PowerApps versnelt de wijze waarop zakelijke apps worden gebouwd, waardoor de tijd om een oplossing te bouwen van weken of maanden tot minuten wordt teruggebracht en een nieuwe categorie van app-makers daartoe de mogelijkheden krijgt. Het brengt evenwicht tussen IT en zakelijke gebruikers, waarbij zakelijke gebruikers de tools en diensten verkrijgen om oplossingen te bepalen en te implementeren.
Met PowerApps wordt het mogelijk zonder kennis van code apps te ontwikkelen die op elk iOS, Android of Windows mobile device kunnen worden geïnstalleerd.

Tot de voordelen van PowerApps behoren onder andere:
- Snel apps kunnen maken die werken op elk apparaat met een Microsoft Office-achtige ervaring, templates om snel aan de slag te gaan en een visuele ontwerpmogelijkheid om workflows te automatiseren.
- Ingebouwde of bedrijfseigen aansluitingen om PowerApps te verbinden met diensten zoals Office 365, Dynamics CRM, Salesforce, Dropbox, Microsoft Onedrive en on-premise systemen, waaronder SharePoint, SQL Server, Oracle-databases, SAP.
- Delen van PowerApps zoals documenten worden gedeeld.
- PowerApps omvat Azure App Service voor werknemer-apps, native web en mobile apps komen sneller dan ooit in handen van de werknemer.
- Bouwen van aanvullende dataverbindingen en API's voor bestaande bedrijfssystemen, waardoor alle gebruikers in de organisatie de mogelijkheid hebben om de apps die ze nodig hebben te kunnen maken.
- Databeveiliging en privacy controles worden gerespecteerd door PowerApps, zodat datatoegang en corporate beleid gehandhaafd blijven.

Meer informatie over Microsoft PowerApps: https://powerapps.microsoft.com/en-us/

Partners