23-10-2015

Tableau introduceert gratis analytics-app Vizable voor iPad

Deel dit bericht

Tableau heeft deze week de app Vizable aangekondigd. Vizable is gratis te downloaden van de iTunes Store. Vizable is gebaseerd op het “Project Elastic” dat afgelopen jaar getest is. Vizable moet data-analyse toegankelijk maken en met een hoge ‘fun-factor’.

De app ondersteunt het touch interface van de iPad bij de input en output van vragen die los worden gelaten op de data: pinching om velden toe te voegen, swiping om te filteren, dragging om te ordenen. Het is speciaal op snelheid en gebruiksgemak ontworpen. Deze eerste versie werkt met data in CSV bestanden en Excel (xls or xlsx) bestanden. Er was volgens Tableau nog geen app om een spreadsheet visueel te begrijpen.

"We realized that if we were going to start Tableau over again today, for the mobile generation, we'd build it for touch and on a mobile device," vertelt Dave Story, Tableau’s vice president Mobile & strategic growth.

Vizable is een apart product en gescheiden van de Tableau productlijn. Hoewel men een CSV bestand kan exporteren vanuit de Tableau Mobile app en openen met Vizable, verbindt Vizable niet direct met de Tableau Server of Tableau Online. Integratie ligt nog in de toekomst. Voor wie beschikt over toegang tot Tableau Server of een Tableau Online account, is de volledig nieuwe en zeer snelle Tableau Mobile 9.1 app de oplossing. De scheiding tussen Vizable en de andere oplossingen is met reden aangebracht, Vizable wordt speciaal gepositioneerd voor data-analyse in een mobile-omgeving.

Er is een speciale website ontworpen en ook een nieuwe community Vizable World in het leven geroepen. De app is the downloaden van de  iTunes store.
Meer informatie op de speciale website: http://vizable.tableau.com/
De community: https://vizableworld.tableau.com/vw

Partners