12-10-2015

Tableau stelt software gratis ter beschikking aan non-profit organisaties

Deel dit bericht

Kleine non-profit organisaties kunnen voor de duur van twee jaar een gratis licentie verkrijgen van Tableau Desktop Professional. Deze volledig werkende versie voor Visual Analytics wordt door de Tableau Foundation ter beschikking gesteld.

Tableau Foundation, onderdeel van Tableau Software, is opgericht door werknemers van Tableau met een missie om oplossingen voor mondiale problemen te zoeken, daarbij gebaseerd op de juiste feiten en analyses. Het Tableau for Nonprofits program past bij deze missie om met behulp van data wereldwijd ondersteuning te verlenen aan allerlei groeperingen.
Tegelijk is ook het Tableau Service Corps opgestart: een vrijwilligersnetwerk van Tableau-werknemers die zich inzetten voor non-profits om meer uit hun data te halen. Beide initiatieven zijn tegelijk aangekondigd opdat elke non-profit zowel Tableau kan gebruiken als toegang heeft tot de data experts.

Voorlopig gelden de voorwaarden voor een gratis licentie alleen nog in de Verenigde Staten, maar voor de rest van de wereld komt het binnenkort ook ter beschikking.
Voorwaarden die gesteld worden aan een non-profit organisatie om een gratis licentie te verkrijgen zijn:
- registratie in de Verenigde Staten als 501(c)(3) organisatie;
- een jaarbudget van niet meer dan 5 miljoen dollar;
- geen school, overheidsinstituut of zorg/gezondheidsorganisatie.

Het pakket werkt op Windows Vista SP2, Mac OSX 10.9, VMware, Citrix, Microsoft Hyper-V. Download en registratie verlopen via non-profit TechSoup, tegen vergoeding van een klein administratiebedrag.

Partners