14-04-2010

Array Seminars haalt Bill Inmon opnieuw naar Nederland

Deel dit bericht

Array Seminars haalt Bill Inmon naar Nederland om de keynote te verzorgen tijdens het BI-Event op 18 mei in Hoevelaken. Een dag later presenteert de Amerikaanse ‘Father of Datawarehousing’ de interactieve workshop ‘The Textual Datawarehouse’, die eveneens in Hoevelaken plaatsvindt.

Dat tekstgebaseerde datawarehouses veel voordelen bieden, staat buiten kijf. Maar hoe worden die eigenlijk gecreëerd? Die vraag beantwoordt Inmon op 18 en 19 mei.In zijn eendaagse workshop bespreekt Inmon wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een tekstgebaseerd datawarehouse en hoe je eventuele obstakels te lijf moet gaan. Natuurlijk gaat de Amerikaanse goeroe van de datawarehousing ook in op onderwerpen als datumstandaardisatie en de omzetting van tekst naar cijfers. Maar ook de grote issues komen aan bod, zoals terminologiekwesties en de logische onderverdeling van bestanden. Een greep uit het programma:
  • veelvoorkomende issues bij het bouwen van een tekstgebaseerde datawarehouse;
  • terminologie en logische onderverdeling van tekst;
  • invoer van spreadsheets;
  • OCR;
  • definiëren van scheidingstekens;
  • combineren van tekstuele data met klassieke gestructureerde data.
  • De deelnemers gaan 19 mei op zoek naar de ingrediënten die nodig zijn voor het creëren van het tekstuele, ongestructureerde datawarehouse. Het ochtendgedeelte bestaat uit een lezing en in de middag staat er een interactieve workshop waarin de databases voor het datawarehouse worden opgebouwd uit tekst op het programma.Bestemd voor uDeze dag is bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in de manier waarop tekst kan worden ingezet bij het produceren van een analytische database zoals data-architecten, projectmanagers, technici en mensen uit het bedrijfsleven.ToegangDe deelnemersprijs is € 770,- per persoon (excl. BTW). Abonnees van Business Process Magazine, Database Magazine en Optimize ontvangen € 75,- korting. Het volledige programma van de workshop vindt u op www.arrayseminars.nl. Bovendien vindt u daar de complete agenda van Array seminars.

    Partners