10-03-2011

Binckbank kiest voor Quipu

Deel dit bericht

Ontwikkeling Enterprise Datawarehouse met open source software van Nederlandse bodem.

BinckBank is bezig met de bouw van een enterprise datawarehouse  op basis van Datavault modellering. Om te besparen op de ontwikkelings- en beheerkosten is gezocht naar software die deze processen grotendeels automatiseert. Na een uitgebreid selectietraject heeft BinckBank heeft gekozen voor de open source software Quipu. De komende maanden zal BinckBank samen met QOSQO ( de ontwikkelaar van Quipu)  verder ontwikkelen aan Quipu. Daarna zal deze versie ook publiekelijk beschikbaar worden gesteld conform de open source filosofie.
BinckBank ziet grote potentie in de software en hecht aan de filosofie van open source software. De goede samenwerking met de ontwikkelaars van Quipu (QOSQO) in combinatie met de flexibele opzet van het product gaven uiteindelijk de doorslag.
Sinds de lancering op 1 juli 2010 zijn er (voor zover bekend)  in Nederland drie multinationals en een overheidsinstantie die gebruik maken van Quipu. Wereldwijd hebben zich meer dan 600 geregistreerde gebruikers de software gedownload.

Bron: QOSQO

Company:

QOSQO, BinckBank

Partners