18-04-2011

CIBER bouwt logistieke BI-oplossing voor Van Gansewinkel Groep

Deel dit bericht

BI-oplossing helpt afvalbedrijf om transportafdeling efficiënt in te richten.

CIBER Nederland heeft een BI-oplossing gebouwd die Van Gansewinkel Groep helpt om de prestaties van zijn transportactiviteiten te verbeteren. Het systeem levert inzicht in onder meer het verbruik van vuilniswagens, het gemiddelde gewicht per container en de meest efficiënte handling voor vuilniswagens.

De oplossing wordt ingezet in Nederland, België, Frankrijk en Luxemburg en is gebouwd op basis van Oracle-oplossingen op het gebied van databases, ETL en rapportage.

Van Gansewinkel Groep zamelt afval in en bewerkt of verwerkt dit tot grondstoffen en energie. Met name bij transportactiviteiten is de concurrentie de afgelopen jaren toegenomen. De Van Gansewinkel Groep zocht daarom naar een business intelligence oplossing om het proces van het inzamelen van afval zo efficiënt mogelijk in te richten.

De oplossing die CIBER heeft gebouwd, haalt kerncijfers uit de logistieke operatie over de gehele breedte van het bedrijf. Deze informatie levert een directe besparing op, aldus Joep Prommenschenckel, projectmanager bij Van Gansewinkel Groep: “Door de BI-oplossing van CIBER is niet alleen de kwaliteit van onze informatie omhoog gegaan, maar zijn we ook minder tijd kwijt met het beheren van databases.”

Door verschillende recente overnames maakte het afvalbedrijf gebruik van verschillende databases en rapportageoplossingen: “Nu kunnen we over de hele groep analyses maken. Dankzij de centrale datawarehouse en de BI-oplossing van CIBER kan dit efficiënt, effectief en betrouwbaar”, aldus Prommenschenckel. “We hebben nu vaste rapportages voor regio, land en groep, terwijl het ook nog mogelijk is om binnen de verschillende organisaties specifieke rapportages te maken. CIBER heeft daarmee een geweldige prestatie geleverd die vlekkeloos in productie is gegaan.”

Michel Schilperoort, Managing Consultant bij CIBER: “Dit project is een succes geworden dankzij de intensieve samenwerking en zeker ook de flexibele opstelling van Van Gansewinkel Groep. Met deze BI-oplossing kunnen de transportactiviteiten zo efficiënt mogelijk worden ingericht, wat een positief effect heeft op de concurrentiepositie. We zijn er trots op dat we daar als CIBER aan hebben mogen bijdragen.”

Bron: CIBER



Company:

CIBER Nederland

Partners