18-04-2011

Solipsis implementeert Cognos Express bij EMI

Deel dit bericht

EMI Music Operations Europe gaat BI-tool breed inzetten voor financiële en management rapportages, en analyses.

ICT-dienstverlener Solipsis ondersteunt en begeleidt de implementatie en uitrol van IBM Cognos Express bij EMI Music Operations Europe. Deze afdeling van een van ’s werelds grootste muziekmaatschappijen, EMI Music, is vanuit Uden verantwoordelijk voor de orderverwerking, financiële afhandeling en fysieke distributie van cd’s en dvd’s voor EMI wereldwijd. EMI Music Operations gaat de BI-tool breed inzetten voor zowel financiële en management rapportages en analyses als ook op het gebied van stock- en orderoverzichten.
 
Met de implementatie van IBM Cognos Express beschikt EMI Music Operations over een modern pakket dat voldoet aan de laatste technologische mogelijkheden”, aldus Ted Gouroyannis,  Analyst/Programmer bij EMI Music Operations. “Het is volledig webbased waardoor we in staat zijn om snel en eenvoudig, realtime betrouwbare rapportages te genereren. En dat is een belangrijk meerwaarde binnen een organisatie waar tussen de 250 en 300 verschillende soorten rapportages in omloop zijn, die ook qua frequentie variëren van maandelijks, wekelijks en zelfs dagelijks. Bovendien kunnen we ook ad hoc vragen van het management of van medewerkers eenvoudig en snel beantwoorden.”  
 
Het grootste deel van de rapportages is bedoeld voor het management en de afdelingen van EMI Music Operations in Uden, maar een gedeelte gaat ook naar  Duitsland en Groot-Brittannië. Cognos Express biedt de mogelijkheid om verschillende soorten output te genereren en niet perse hardcopy. De meeste rapportages worden naar een server gestuurd, maar het is ook mogelijk om ze direct via e-mail te verzenden.
 
Bron: Solipsis
 
 
 

Company:

Solipsis, IBM Cognos

Partners