27-04-2011

Deloitte en QlikTech tekenen strategische alliantie

Deel dit bericht

Nederlandse samenwerking is startpunt voor wereldwijde coöperatie.

QlikTech en Deloitte Consulting B.V. sluiten een strategische alliantie. De overeenkomst bestaat uit een framework dat alle vestigingen over de hele wereld de mogelijkheid biedt om op lokaal niveau samenwerkingen aan te gaan. De bestaande relatie tussen Deloitte en QlikTech in Nederland was aanleiding voor het verder definiëren van het wereldwijde framework.

Net als voorheen zal de afdeling Business Intelligence & Analytics van Deloitte, QlikView meenemen in toolselecties voor klanten. In aanvulling daarop zullen nog meer consultants van Deloitte gecertificeerd worden om QlikView te implementeren. Met de samenwerking komt Deloitte tegemoet aan de vraag naar gebruiksvriendelijke oplossingen die de waarde van informatie optimaal tot zijn recht laten komen. 

“De alliantie tussen Deloitte en QlikView helpt ons om technologische innovatie en business vraagstukken dichter bij elkaar te brengen”, aldus Patrick Schunck, Partner bij Deloitte Consulting BV. “Hierdoor kunnen we onze bestaande oplossingen verder verbeteren en zitten we op de voorste rij als het gaat om nieuwe ontwikkelingen. Onze klanten plukken hier de vruchten van.”

Binnen Deloitte wordt QlikView ingezet om snel applicaties te ontwikkelen die probleemstellingen van klanten analyseren. Deloitte adviseert bedrijven en organisaties al jarenlang succesvol over Data Analytics en Business Intelligence. De samenwerking met QlikView biedt Deloitte de mogelijkheid haar klanten nog beter van dienst te zijn op gebieden als werkkapitaalreductie, spend management, supply chain optimalisatie en sales performance management.  

“De analytische kracht van QlikView geeft ons en onze klanten de mogelijkheid grote hoeveelheden data te analyseren op een flexibele, gebruiksvriendelijke manier”, vertelt Stefan van Duin, Director Business Intelligence & Analytics bij Deloitte Consulting BV. “De gebruiksvriendelijkheid van QlikView belichaamt voor ons onze missie: Breng Business Intelligence terug naar de business!”

“De wereldwijde alliantie met Deloitte is een belangrijke uitbreiding van ons internationale netwerk”, aldus Peter McQuade, VP of Global Alliances bij QlikTech. “De visies van QlikTech en Deloitte over Business Intelligene sluiten nauw op elkaar aan. Wij zijn beiden gemotiveerd Business Intelligence in handen van de gebruiker te geven, oftewel Business Discovery te bieden. Deloitte bezit veel kennis over de business en de onderliggende systemen bij haar klanten en QlikView biedt op basis van deze kennis en data snelle analyse- en rapportagemogelijkheden. Het recept voor een vruchtbare samenwerking.”

Bron: QlikTech

 
 

 

Company:

QlikTech, Deloitte

Partners