18-05-2011

Logica zet in op Business Intelligence

Deel dit bericht

Opnieuw 25 BI professionals CBIP gecertificeerd.

Logica, de Europese ICT dienstverlener, heeft 25 officiële CBIP gecertificeerde BI consultants erbij. Logica laat hiermee zien in te zetten op de steeds geavanceerdere vragen naar Business Intelligence (BI) oplossingen.
Het CBIP certificeringsprogramma is een initiatief van The Data Warehousing Institute (TDWI, gevestigd in Seattle, Verenigde Staten), dat in 2004 in samenwerking met het Institute for the Certification of Computing Professionals (ICCP) is gelanceerd. Het is de enige tool- en leverancieronafhankelijke certificering op het gebied van Business Intelligence en Datawarehousing. Naast diepgaande theoretische kennis wordt er uitgebreid aandacht besteed aan grootschalige praktijk cases.

Door deze nieuwe lichting gecertificeerden beschikt Logica Nederland nu over ongeveer 50 CBIP gecertificeerde professionals. Dit is op een totale populatie van ongeveer 200 BI consultants in Nederland een behoorlijk aantal. Hierdoor is Logica in staat elk project te voorzien van een aantal senior consultants, die met hun kennis en ervaring het verschil kunnen maken en het project tot een goed einde kunnen brengen.
De reden waarom Logica kiest voor deze uitbreiding is dat het bedrijf in deze markt steeds meer complexere behoeftes ziet, die van de consultants eisen dat ze het gehele Database- en Informatielandschap kunnen overzien. Elk bedrijf kent tegenwoordig een mix van systemen die ontsloten moeten worden om een optimale informatievoorziening te creëren. Diepgaande kennis en ervaring op dit vlak maakt dan het verschil voor opdrachtgevers.
Dit is dan ook de reden waarom Logica vorig jaar een groot opleidingstraject is gestart met als resultaat 25´Certified Business Intelligence´ professionals.

“Het is de visie van Logica dat een BI professional die voor dit soort vraagstukken een oplossing moet creëren zowel een brede als diepgaande kennis van de 'achterkant' als de 'voorkant' van Business Intelligence dient te hebben”, aldus Jo Schiprowski van Logica.

Bron: Logica

 

Company:

Logica

Partners