09-06-2011

Informatica introduceert 9.1-platform

Deel dit bericht

Geschikt voor integratie van Big Data met ondersteuning voor social data en Hadoop.

Gebaseerd op jaren van innovatie, is Informatica 9.1 het eerste allesomvattende data-integratieplatform dat ontworpen is om het volledige zakelijke potentieel van Big Data te benutten en om de 'data driven enterprise' te versterken.

“Voortbouwend op bijna twee decennia van innovatie en leiderschap, helpt Informatica 9.1 organisaties met het realiseren van de Big Data-belofte”, zegt Girish Pancha, general manager Data Integration Business bij Informatica. “Big Data is de combinatie van drie technologische trends: Big Transaction Data, wat een enorme toename van transactiegegevens inhoudt; Big Interaction Data, gevoed door de explosieve groei in social media-interactiegegevens en sensortechnologieën; en Big Data Processing, met een zeer schaalbare verwerking door het gebruik van Hadoop open source-technologie. Met ondersteuning voor alle drie de Big Data-trends, levert Informatica 9.1 een allesomvattend data-integratieplatform om de 'data driven enterprise' te versterken.”

Informatica 9.1 voor Big Data ondersteunt de 'data driven enterprise' door middel van vier essentiële eigenschappen:

1. Big Data-integratie
2. Betrouwbare data
3. Self-service
4. Flexibele Data-virtualisatie

Big Data Integration
Informatica 9.1 biedt een open data-integratie platform voor Big Data-initiatieven met toonaangevende interoperabiliteit, waaronder:
- Connectiviteit voor Big Transaction Data - Informatica 9.1 biedt een bijna-universele koppeling met grote hoeveelheden transactiegegevens vanuit traditionele transactiedatabases, zoals Oracle en IBM DB2, tot de nieuwste doelbewust geoptimaliseerde analytische databases, zoals EMC Greenplum, Teradata, Teradata Aster Data, HP Vertica en IBM Netezza.
- Connectiviteit met Big Interaction Data, inclusief sociale data - Informatica 9.1 ondersteunt de integratie van populaire sociale netwerkdiensten, waaronder Facebook, Twitter en LinkedIn. Door transactiegegevens van de onderneming te verrijken met social media gegevens, profiteren bedrijven van verschillende zakelijke initiatieven, zoals klantenloyaliteit-programma's die ontworpen zijn om de verkoop te verhogen.
- Connectiviteit met Hadoop - Informatica 9.1 biedt integratie met het Hadoop-bestandssysteem, HDFS. Met behulp van de connector kunnen bedrijven gebruik maken van de schaalbare kracht van MapReduce. Dit kan door gegevens voor Big Data-verwerking te verplaatsen naar Hadoop en de resultaten te plaatsen in een specifieke data store voor verbruik.

Geautoriseerde en betrouwbare gegevens
Informatica 9.1 biedt betrouwbare transactiegegevens en officiële master-gegevens met nieuwe innovaties, zoals:
- Master Data Management (MDM) voor meerdere architectuurstijlen en gegevensdomeinen - Informatica 9.1 biedt een veelzijdige een allesomvattende architectuur voor het leveren van zowel just-in-time en point-in-time mastergegevens, beter bekend als Registry-stijl en Hub-stijl MDM. Ondernemingen profiteren van de tijdigheid van een referentiesysteem met de Registry-stijl MDM en de schaalbare prestatie van een system-of-record met een Hub-stijl MDM.
- Herbruikbare procedures voor datakwaliteit voor Data Governance  Informatica 9.1 faciliteert het hergebruik van procedures voor datakwaliteit binnen dataprofielen, data- opschoning en MDM-projecten. Met herbruikbare procedures en regels voor datakwaliteit, zorgen ondernemingen voor consistentie van resultaten binnen projecten en voor verbetering van de wendbaarheid.
- Zekerheid van proactieve datakwaliteit > - Informatica 9.1 maakt proactieve alarmering mogelijk ter ondersteuning van datakwaliteit-activiteiten door gebruik te maken van complexe procestechnologie om verwachtingen van datakwaliteit te identificeren binnen een afzienbare tijd. 

Self-Service
Informatica 9.1 biedt gepersonaliseerde self-service-faciliteiten om gebruikers te ondersteunen, zoals IT-analisten, ontwikkelaars, data stewards, projectleiders en zakelijke gebruikers.
- Self-Service data-integratie voor data-analisten en stewards - Informatica 9.1 stelt analisten en stewards in staat om met eenvoudig te gebruiken self-service-mogelijkheden toegang te krijgen tot relevante gegevens, deze te leveren, te integreren en op te schonen.
- Point-of-Use data voor zakelijke gebruikers - Met Informatica 9.1 kunnen zakelijke gebruikers hun zakelijke toepassingen verrijken met actuele, relevante en betrouwbare gegevens. Voorbeelden hiervan zijn toevoeging van MDM-gegevenscontroles aan applicaties zoals salesforce.com en een beroep doen op diensten voor datakwaliteit binnen tools als Microsoft Excel. 
- Applicatie-bewuste accelerators voor projectleiders - Informatica 9.1 stelt projectleiders in staat om verpakte applicatie meta-data te hergebruiken en om de levertijd voor data-integratie projecten te verkorten.
- Self-Service proactieve monitoring - Informatica 9.1 stelt zakelijke gebruikers in staat om alarmeringsregels te specificeren voor tijdige melding van bedrijfskritische gebeurtenissen en voor zakelijk inzicht.

Aanpasbare datadiensten
Informatica 9.1 voorziet in gegevens van hoge kwaliteit geregeld door centraal beheerd beleid, waaronder:
- Datavoorziening voor data-virtualisatie met meerdere protocollen - Door definities van algemene logische data-objecten en beleid, levert Informatica 9.1 gegevens door gebruik te maken van meerdere protocollen om de productiviteit van ontwikkelaars te verbeteren en om de doorlooptijd van projecten te versnellen.
- Geïntegreerde datakwaliteit voor Data Governance - Door het direct profileren, standaardiseren, matchen, samenvoegen en de-dupliceren van gegevens, zorgt Informatica 9.1 voor betrouwbare gegevens voor zowel batch- en real-time datavoorziening.
- Beleidsmatige handhaving voor Data Governance - bestuurd door een centraal beleid, vergemakkelijkt Informatica 9.1 het voldoen aan wettelijke regelgeving en Service Level Agreement (SLA)-metrics voor toegangscontrole, kwaliteit, het behoud en de privacy van data.

Bron: Informatica

Company:

Informatica

Partners