29-08-2011

VMware introduceert nieuw platform voor Enterprise Database as a Service

Deel dit bericht

Nieuwe VMware vFabric Data Director helpt bij voorkomen database-wildgroei,versnellen applicatieontwikkeling met Self-Service Database Operations en verbeteren datacenterefficiëntie.


VMware, aanbieder in virtualisatie en cloud-infrastructuur, heeft op VMworld 2011 een nieuwe oplossing aangekondigd voor database-provisioning en -operations. Deze is ontworpen om een Database as a Service-model te leveren. VMware vFabric Data Director, een uitbreiding van VMware's Cloud Application Platform-strategie, geeft IT de mogelijkheid om controle en beheer uit te oefenen op het groeiend aantal heterogene databases door middel van policy-based automatisering. Daarnaast stroomlijnt het de applicatieontwikkeling via een self-service provisioning-model voor ontwikkelaars voor snelle toegang tot de databasediensten die nodig zijn voor moderne applicaties. vFabric Data Director is gebouwd op VMware vSphere en breidt de voordelen van gevirtualiseerde infrastructuren uit naar de database tier, waardoor het gebruik van resources wordt geoptimaliseerd voor verbeterde operationele efficiency en kostenbesparingen.

Nieuw tijdperk voor applicaties vereist een modern cloud-applicatieplatform
Applicaties in het cloud-tijdperk zijn fundamenteel anders dan de applicaties die zijn geschreven voor eerdere client-server- of internet-architecturen. Moderne applicaties zijn steeds meer geschreven in hoge productiviteit ontwikkel-frameworks en worden geleverd via dynamische, virtuele en cloud-infrastructuren. Applicaties moeten vandaag de dag ook goed zijn voor een breed aan scala van web-, SaaS-, sociale en mobiele platformen, en exponentieel hogere volumes van real-time data aankunnen.
Om tegemoet te komen aan deze veranderende aard van applicaties, investeert VMware in een volledig cloud-applicatieplatform, inclusief innovatieve ontwikkel-frameworks, applicatie- en datadiensten en nieuwe cloud-gebaseerde Platform as a Service (PaaS) delivery-modellen, die de productiviteit van ontwikkelaars en operationele efficiency verhogen en toegang geven tot het breedste aanbod van infrastructuurdiensten van VMware, derde partijen en de open source-gemeenschap. VMware geeft het moderne cloud-applicatieplatform een aanzienlijke boost met de uitbreiding van de Spring-gemeenschap van Java-ontwikkelaars met belangrijke framework-innovaties. Het levert een set van cloud-applicatiediensten zoals messaging- en in-memory gegevensdiensten, en introduceert Cloud Foundry, de eerste Open Platform as a Service.

Introductie vFabric Data Director: Self-Service Database Provisioning en Operations
Door de exponentiële groei in data die de huidige toepassingen ondersteunen, krijgen bedrijven meer en meer last van 'databasewildgroei', een toename van onderbeheerde, onderbeveiligde en zelfs onbekende databases binnen de IT-organisatie. Handmatige handelingen voor deze groeiende set van databases beperken de mogelijkheid van ontwikkelaars om snel toegang te krijgen tot datadiensten of ze toe te wijzen voor hun applicaties. vFabric Data Director zorgt voor een policy-based model voor consistente beveiliging, gegevensbescherming en het verbruik van resources binnen het databaseportfolio van een onderneming. Automatiseren van routinematige database-operaties via gestandaardiseerde policies en best practices, stellen database-administrators in staat zich te concentreren op belangrijker initiatieven, terwijl ze de basis leggen voor een self-service databasemodel voor ontwikkelaars. Door middel van een krachtige webgebaseerde portal kunnen ontwikkelaars gebruik maken van vFabric Data Director voor self-service toegang tot een breed scala aan databasediensten die tegemoet komen aan hun specifieke behoeften.
vFabric Data Director breidt ook de voordelen van virtuele infrastructuren uit naar de database tier, waardoor de operationele kosten worden verlaagd door automatisering van database provisioning, back-up, restore, klonen en monitoren. Gebaseerd op VMware vSphere, integreert vFabric Data Director de unieke resource-managementmogelijkheden van vSphere. Hierdoor wordt het gebruik van resources geoptimaliseerd en de totale operationele kosten verminderd.

Introductie van vFabric Postgres Relational Database, geoptimaliseerd voor vSphere
De eerste database die wordt ondersteund op Data Director is VMware vFabric Postgres, een nieuw aanbod van VMware gebaseerd op en volledig compatibel met PostgreSQL. PostgreSQL is volledig ACID- en ANSI-SQL-compliant en is een enterprise-class database met een lange geschiedenis van bedrijfskritisch gebruik bij klanten en steun van een levendige open source community.

VMware heeft ook een aantal optimalisaties uitgevoerd van vFabric Postgres voor de vSphere-omgeving. vFabric Postgres' elastische geheugendatabank past zich dynamisch aan, aan veranderende workloads voor grotere efficiëntie van het geheugen en een hogere consolidatieratio's. Dynamisch 'checkpoint tuning' en de mogelijkheid om automatisch VM-parameters aan te passen voor optimale prestaties en optimaal resource-gebruik, bevestigt dat vFabric Postgres-database de juiste keuze is voor vSphere-omgevingen.

Bron: www.vmware.nl.

Company:

VMware

Partners