06-10-2011

Oracle onthult de Oracle Big Data Appliance

Deel dit bericht

Nieuw gecombineerd hard- en softwaresysteem helpt klanten bij het maximaliseren van de waarde van Enterprise Big Data.

Teneinde klanten te helpen Big Data te integreren en de waarde ervan te maximaliseren, kondigde Oracle op Oracle OpenWorld 2011 de Oracle Big Data Appliance aan.
Weblogs, social media feeds, smart-meters, sensoren en andere toepassingen genereren gigantische hoeveelheden data (doorgaans gedefinieerd als ‘Big Data’) die niet gemakkelijk toegankelijk zijn voor de huidige zakelijke data warehouses en business intelligence-applicaties. De Oracle Big Data Appliance, in combinatie met de Oracle Exadata Database Machine en de nieuwe Oracle Exalytics Business Intelligence Machine, biedt klanten een end-to-end-oplossing voor Big Data en levert alles wat klanten nodig hebben voor het verkrijgen, organiseren, analyseren en maximaliseren van de waarde van Big Data binnen hun onderneming.

De Oracle Big Data Appliance is een nieuw gecombineerd systeem van hardware en software dat een open source-distributie bevat van Apache Hadoop, Oracle NoSQL Database, Oracle Data Integrator Application Adapter voor Hadoop, Oracle Loader voor Hadoop, en een open source distributie van R. De Oracle Big Data Appliance combineert hardware en software optimaal en is daardoor gemakkelijk te integreren met Oracle Database 11g, Oracle Exadata Database Machine, en Oracle Exalytics Business Intelligence Machine. De appliance is ontworpen voor het leveren van complexe analyses van alle soorten gegevens, met enterprise-class prestaties, beschikbaarheid, ondersteuning en beveiliging.


Maximalisatie van de bedrijfswaarde van Big Data
Oracle Big Data Appliance: De Oracle Big Data Appliance is een geoptimaliseerd systeem voor het verkrijgen, organiseren en laden van ongestructureerde data in een Oracle Database 11g. De Oracle Big Data Appliance bevat een open source distributie van Apache Hadoop, Oracle NoSQL Database, Oracle Data Integrator met Application Adapter voor Hadoop, Oracle Loader voor Hadoop, een open source distribution van R, Oracle Linux, en Oracle Java HotSpot Virtual Machine.
Oracle NoSQL Database: Oracle NoSQL Database Enterprise Edition is een gedistribueerde, zeer schaalbare, key-value database. Vergeleken met concurrerende oplossingen is Oracle NoSQL Database zeer gemakkelijk te installeren, configureren en beheren, ondersteunt het een breed spectrum aan workloads en levert het enterprise-class betrouwbaarheid dankzij kundige ondersteuning van Oracle.
Oracle Data Integrator Application Adapter voor Hadoop: De nieuwe Hadoop-adapter vereenvoudigt data-integratie van Hadoop en een Oracle Database dankzij de gebruiksvriendelijke interface van Oracle Data Integrator.
Oracle Loader voor Hadoop: Oracle Loader voor Hadoop stelt klanten in staat Hadoop MapReduce processing te gebruiken bij het maken van geoptimaliseerde data sets voor het efficiënt laden en analyseren in Oracle Database 11g. In tegenstelling tot andere Hadoop loaders, genereert Oracle interne formats voor het sneller laden van data en het verminderen van databasebronnen.
Oracle R Enterprise: Oracle R Enterprise integreert de open source statistische omgeving R met Oracle Database 11g. Analisten and statistici kunnen bestaande R-applicaties draaien en de R-client direct gebruiken met data die is opgeslagen in Oracle Database 11g, waarmee de schaalbaarheid, prestaties en veiligheid aanzienlijk toenemen. De combinatie van Oracle Database 11g en R levert een zeer geïntegreerde omgeving op voor geavanceerde analyse binnen veeleisende zakelijke omgevingen.

Oracle NoSQL Database, Oracle Data Integrator Application Adapter voor Hadoop, Oracle Loader voor Hadoop en Oracle R Enterprise zullen tevens beschikbaar zijn in stand-alone softwareproducten, onafhankelijk van de Oracle Big Data Appliance.


Bron: www.oracle.com

Company:

Oracle

Partners