12-12-2011

EMC stimuleert big data analytics en business agility met Greenplum Unified Analytics Platform

Deel dit bericht

Relationele database met Hadoop processing en een sociaal netwerk voor optimale samenwerking tussen data science teams.

EMC Corporation introduceert het EMC Greenplum Unified Analytics Platform (UAP) voor de ondersteuning van big data analytics. Dit single unified platform is uitbreidbaar naar andere tools en vereenvoudigt het achterhalen en delen van inzichten in big data. Hierdoor realiseert een bedrijf een grotere business waarde.
Steeds meer bedrijven erkennen dat data de sleutel is tot business agility - de mogelijkheid zich snel, proactief en kostefficiënt aan te passen aan veranderingen in de zakelijke omgeving. Traditionele business intelligence (BI) tools analyseren cijfers om te rapporteren wat er in het verleden gebeurd is en waarom. In het tijdperk van big data helpen nieuwe technologieën zoals Greenplum UAP en de discipline 'data science' bedrijven met het realiseren van een ongekende vooruitzichten en business agility.
Top internetbedrijven zetten nieuwe standaarden in big data analytics doordat ze via analytics anticiperen op de toekomst en inzichten in actie omzetten. Hierdoor realiseren ze betere klantrelaties en responstijd, flexibele werkingen, een snellere time-to-market en een nieuwe waardecreatie. Bedrijven uit verschillende sectoren bereiden zich voor om deze capaciteiten in hun organisaties te integreren en de voordelen van big data analytics te realiseren.


Waarom een unified platform?
Door technologische beperkingen, benaderen veel bedrijven big data analytics als een wetenschappelijk project. Dit hindert hen om voordeel te halen uit al hun data, systemen en mensen en om uiteindelijk concurrentievoordeel te kunnen realiseren. Om mee te gaan met het snel ontwikkelende datalandschap, moeten bedrijven  hun business intelligence-infrastructuur updaten met big data technologieën. Bovendien is het essentieel om analytics te integreren in de kern van elk belangrijk bedrijfsproces.
Greenplum heeft een non-monolitische benadering tot big data analytics en gebruikt zowel de gestructureerde als ongestructureerde data van een bedrijf. Door next generation tools toe te voegen, versterkt Greenplum UAP data scientists en andere professionals die steeds meer deel uitmaken van het data science team. Als organisaties inzicht willen krijgen in de grote datavolumes en de juiste actie willen ondernemen, dan moeten zij meer doen dan het behandelen van co-processing van gestructureerde en ongestructureerde data. Mensen die met die data werken, moeten hun handelingen kunnen herhalen en moeten zo productief mogelijk samenwerken op datasets. EMC Greenplum Chorus haakt in op deze behoefte en biedt een enkelvoudige interface voor alle data van een organisatie samen met virtuele databases voor onderzoek en innovatie, en sociale samenwerking voor inzichten en analyse.
Greenplum Unified Analytics Platform is beschikbaar in het eerste kwartaal van 2012.
Bron: www.emc.com

Company:

EMC

Partners