13-01-2012

Oracle Next Generation Datacenter Index: bedrijven nauwelijks klaar voor de 'Big Data' boom

Deel dit bericht

Benelux blijft de derde in de EMEA regio en boekt een mooie vooruitgang op het gebied van duurzaamheid.

Uit onderzoek van Quocirca, uitgevoerd in opdracht van Oracle blijkt dat veel bedrijven lijken te zijn overrompeld door de 'Big Data' explosie. De oorzaak hiervoor is enerzijds te vinden in de toegenomen interactie tussen consumenten en bedrijven via mobiele en online apparaten en anderzijds in de meer strategische rol van informatie in bedrijfsprocessen. Bedrijven spelen in op deze situatie door op korte termijn datacenter- en clouddiensten uit te besteden, terwijl ze voor de lange termijn voornemens zijn hun eigen datacenters te bouwen.
De Benelux scoort hoog op het gebied van duurzaamheid en neemt net als vorig jaar de derde plaats in op de ranglijst.Uit het onderzoek komt tevens naar voren dat Big Data bij steeds meer organisaties ook in de boardroom op de agenda staat, wat suggereert dat het strategische belang van data wordt erkend op mt-niveau.Duurzaamheid is ook weer terug op de agenda voor 2012. Niet alleen vanuit het oogpunt de energiekosten te verminderen, maar ook omdat steeds meer bedrijven groene initiatieven nastreven vanuit governance-redenen.
Het onderzoek vormt de basis van de tweede fase van Oracle's Next Generation Data Center Index, dat een indicatie geeft van de voortgang van organisaties bij de inzet van hun datacenters ter verbetering van hun zakelijke en IT-prestaties. De deelnemende organisaties zijn beoordeeld op een schaal van nul tot tien.
Bedrijven in Europa en het Midden-Oosten scoorden een gemiddelde van 5,58 (waarbij 10 de hoogst haalbare score is). Dit is een verbetering ten opzichte van de gemiddelde score van 5,22 uit de eerste fase van de Oracle Next Generation Datacenter Index van februari vorig jaar. Destijds was de conclusie dat bedrijven geringe aandacht gaven aan Big Data en de investeringen in hun datacenterstrategie gematigd stegen.
Aan het onderzoek, uitgevoerd door Quorcirca, hebben 949 managers van grote organisaties in tien regio's wereldwijd meegewerkt. In de Benelux zijn 101 interviews gehouden. Voor meer onderzoeksresultaten; kijk op http://bit.ly/wLWeJw

Bron: www.oracle.com

 

Company:

Oracle

Partners