08-06-2012

Cyclus kiest voor Solipsis

Deel dit bericht

Afvalbeheerder Cyclus kiest ict-dienstverlener Solipsis voor het beheer van zijn QlikView-omgeving. Solipsis vervangt hierbij ict-dienstverlener Nobel, die in het verleden de QlikView-software aan Cyclus verkocht en verantwoordelijk was voor het beheer. Met de business intelligence-tool QlikView van softwareleverancier QlikTech creƫert Cyclus meer eenheid in de rapportages van de verschillende afdelingen, zoals planning, administratie en het bedrijfsbureau.

Cyclus zet QlikView in voor het onderdeel afvalbeheer van het bedrijf. Voor de inzameling van rest-, gft- en plastic afval wordt de efficiƫntie nauwkeurig bijgehouden. De tool wordt ingezet voor budgetbewaking, facturering aan gemeentes en operationele toepassingen, zoals het verwerken van urenbriefjes. Marcel Dymanus, hoofd ICT bij Cyclus, zegt hierover: "QlikView helpt ons gerichter te werk te gaan, doordat we eventuele problemen snel kunnen signaleren en daarop kunnen inspelen."

Nobel verkocht anderhalf jaar geleden de QlikView-software aan Cyclus. De reden voor Cyclus om van partner te wisselen is volgens Nobel dat de diensten van Nobel niet meer voldoende aansloten bij de wensen van Cyclus. De afvalbeheerder kwam via via in contact met Solipsis. Dymanus: "We stonden op dat moment open voor een nieuwe implementatiepartner. Solipsis verzorgde een aantal kleinere projecten bij ons en dat beviel heel goed. We hebben vervolgens besloten de QlikView-licenties en de support over te dragen aan Solipsis."

Rapportage
Cyclus verwacht de samenwerking met Solipsis uit te breiden. Het de afvalbeheerder wil QlikView inzetten voor het bedrijfsonderdeel dat verantwoordelijk is voor het beheer van openbare ruimte. "We willen meer inzicht krijgen in de kwaliteit van de buitenruimte", aldus Marcel Dymanus. "We geven de staat van gazonnen, bomen en speelvelden binnen de gemeente een cijfer volgens een waarderingssysteem. Door een rapportage van deze cijfers te maken, houden we het kwaliteitsbeheer in de gaten en kunnen we bijdragen aan een schoon en veilig leefmilieu voor de inwoners van de betreffende gemeente."

Company:

Solipsis, Nobel

Partners