10-11-2012

Cendris introduceert DQM-methodiek

Deel dit bericht

Cendris heeft een nieuwe methode ontwikkeld om klantgegevens te beheren. DQM is de eerste methode die relaties financieel maakt, zo maakte Cendris bekend tijdens een congres. Datamanagement wordt voor organisaties steeds belangrijker, maar door het veranderende communicatielandschap ook uitdagender. Cendris garandeert met DQM binnen één jaar een kostenverlaging of omzetstijging.

 Door het veranderende communicatielandschap en gedrag van consumenten is het op orde houden van kennis over klantgegevens een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl een excellent niveau van klantdata leidt tot meer inzicht in het klantbestand en de doelgroep. Daarmee is de organisatie in staat om onder andere  meer omzet te genereren, klanten te werven en binden, cross-sell mogelijkheden te identificeren en operationele kosten te verlagen. Tot slot is het ook essentieel in het kader van aanscherping van wet- en regelgeving en compliance-eisen.
Door processen en systemen efficiënter in te richten, garandeert Cendris een kostenverlaging binnen één jaar. De manier waarop verschilt per bedrijf. Dat kan zijn doordat facturen sneller betaald worden, door lagere ICT- of post-retourkosten of door effectieve campagnes met inzicht in de doelgroep. De consultants van Cendris maken een DQM scan waaruit blijkt welke value drivers binnen de organisatie het best aangepakt kunnen worden. Het unieke van deze scan is dat alle relaties financieel gemaakt worden.
Met de ontwikkelde DQM scan hebben de consultants een tool in handen om de financiële impact van verbeteringen in datakwaliteit kwantitatief te onderbouwen. Kosten en omzetdrivers worden financieel gemaakt. Bottom up. Onderlinge relaties worden aangegeven en gecumuleerd tot een integraal overzicht. De organisatie krijgt naar aanleiding van de DQM scan handvaten aangereikt voor een solide business case. Het resultaat is een financieel fundament voor plannen, inclusief een concreet stappenplan. De achterliggende gedachte van DQM is niet voor niets ‘Grip op uw data’. DQM kan als totaaloplossing of modulair worden ingezet. Ook kunnen bestaande processen worden verbeterd, aldus Cendris.

Company:

Cendris

Partners