20-02-2013

Mobiliteit levert omzet en winst op

Deel dit bericht

Het verschil in houding en resultaten tussen organisaties die mobiliteit actief omarmen en diegenen die hier terughoudend in zijn, is aanzienlijk. Organisaties die hierin een actieve houding aannemen, profiteren veel meer dan degenen die het uitstellen totdat zij zichzelf uiteindelijk zien proberen bij te blijven met de concurrentie. Dit blijkt het State of Mobility-onderzoek 2013 van Symantec.

De twee groepen ervaren de voordelen en risico’s van mobiliteit verschillend. Onder innovators geeft 66 procent aan dat de voordelen zeker opwegen tegen de risico’s, terwijl 74 procent van de traditionele ondernemingen het idee heeft dat dit niet het geval is. Dit komt tot uiting in het percentage dat mobiliteit omarmt: met 50 procent maken meer medewerkers onder innovators gebruik van smartphones voor zakelijk gebruik dan onder traditionele organisaties. Meer dan de helft van de innovators (55 procent) heeft een inkoopbeleid voor telefoons voor medewerkers, in vergelijking met 44 procent van de traditionele ondernemingen.
Als het gaat om de innovators, houdt de betrokkenheid van het bedrijf niet op met het kopen van telefoons. Zij hebben ook vaker een mobiliteitsbeleid en het is tweemaal zo waarschijnlijk dat ze gebruikmaken van technologie om hun beleid kracht bij te zetten (60 procent van de innovators tegenover 33 procent onder traditionelen).
 
Kosten en voordelen
Innovators halen meer voordeel uit mobiliteit en zij zien hier ook meer kosten mee gepaard gaan. Zij hadden gemiddeld tweemaal zoveel mobiele incidenten in het afgelopen jaar, zoals verloren devices en databreuken. Dit leidde tot gevolgen zoals boetes rond wet- en regelgeving en gederfde inkomsten. Innovators ervaren veel meer voordelen, op drie gebieden:
- Toegenomen productiviteit, snelheid en agility
- Verbeteringen in merkwaarde, klanttevredenheid en algeheel concurrentievermogen
- Tevredener werknemers en verbeterde recruterings- en retentieaantallen 
Het meest belangrijke echter, is dat de innovators een bijna 50 procent hogere omzetgroei ervaren dan traditionelen (44 procent versus 30 procent). Al met al hebben bedrijven positieve resultaten met mobiliteit.
 
Effectieve mobiele implementatie
De onderzoeksresultaten illustreren de positieve impact die mobiliteit op bedrijven kan hebben, met de juiste voorbereiding. De volgende richtlijnen kunnen organisaties helpen het beste uit hun mobiele inzet te halen en tegelijkertijd de risico’s te verlagen:
- Voorzichtig zijn met mobiliteit is prima, afhoudend zijn niet. Organisaties moeten een proactieve houding aannemen en een effectieve mobiele implementatiestrategie zorgvuldig plannen.
- Begin met apps die de medewerkers de hoogste productiviteitsvoordelen bieden. Een van de beste manieren om te beginnen met mobiliteit is het implementeren van mobiele apps die een onmiddellijke impact hebben op de business. 
- Leer van de innovators – profiteer van de voordelen en minimaliseer tegelijkertijd de risico’s. Belangrijk is om bewust te zijn van de risico’s die samenhangen met mobiliteit, zoals gegevensverlies.
 
Symantecs State of Mobility-onderzoek 2013 vertegenwoordigt de ervaringen van 3236 bedrijven, uit 29 landen. Respondenten zijn individuen, verantwoordelijk voor computing – ofwel senior staf in het geval van bedrijven, of vaak een medewerker met een technische achtergrond binnen het MKB. De resultaten kwamen van bedrijven met 5 tot meer dan 5.000 medewerkers.

Company:

Symantec

Partners