25-09-2015

First Consulting tekent Business Intelligence samenwerkingsverband met Yellowfin

Deel dit bericht

First Consulting  – een Nederlands consultancybedrijf op het gebied van Bedrijfsprocessen, IT en Verandermanagement, met als kernactiviteiten agile application development, reporting en analytics, data quality en migrations en financial asset management – is een reseller samenwerkingsverband aangegaan met Yellowfin, de wereldwijde aanbieder van Business Intelligence (BI)- en analytische software.

Met dit partnerschap kan First Consulting de voor zakelijke gebruikers ontwikkelde BI oplossing van Yellowfin met daaraan verbonden professionele diensten aanbieden aan zijn huidige en toekomstige opdrachtgevers door heel Nederland.

Geert van den Goor, Managing Partner van First Consulting, vertelt dat zijn organisatie besloot met Yellowfin te gaan samenwerken om zo het aanbod van diensten in reporting en analytics uit te breiden met een modern BI platform dat kon voorzien in een agile add-on dan wel vervanging van traditionele BI tools, zowel als geïntegreerde BI capaciteiten.

"Wij hebben gezocht naar een betrouwbare partner waarmee we onze agile reporting capaciteiten konden uitbreiden," aldus Van den Goor. "We zijn binnen First Consulting zeer enthousiast geworden over Yellowfin na de uitvoering van een proof of concept voor een geïtntegreerde rapportage-oplossing. Via Yellowfin kan First Consulting zijn klanten nu een uiterst flexibele, voor 100 procent browser-georiënteerde BI oplossing aanbieden, die kosteneffectief is en die zowel in house als in de cloud kan worden ingezet."

"Om te beginnen maakt Yellowfin BI weer eenvoudig, met een hele reeks functionaliteiten van wereldklasse met name gericht op niet-technische zakelijke gebruikers. Ook business analisten kunnen profiteren van Yellowfin met analytische software die makkelijk te leren is en gebruikersgemak levert, en die hen in staat zal stellen om snel uiterst intuïtieve analytische content te creëren." zegt Paul Ten Haaf, verantwoordelijk voor de Business Technology Praktijk bij First Consulting.

Volgens Peter Baxter, Managing Director voor Yellowfin bij EMEA, zal de Business Technology praktijk die nu in ontwikkeling is bij First Consulting een goede ondersteuning zijn voor successvolle samenwerking.

"First Consulting's bestaande reputatie in de business analyse bedrijfstak, in combinatie met hun grote inzet bij het verder uitbreiden van hun aanzienlijke BI expertise, betekent voor Yellowfin dat die een uiterst waardevolle partner heeft gevonden. Wij verheugen ons op de samenwerking met het First Consulting team, om zo de aanwezigheid van Yellowfin op de Nederlandse markt te vergroten."

Partners